Zwaar bevochten 1-1 gelijk spel van FC Zutphen tegen ASVD

FC Zutphen heeft zaterdag onder moeilijke weersomstandigheden thuis een 1-1 gelijk spel behaald tegen het bezoekende ASVD uit Dronten. De Zutphenaren speelden de laatste 20 minuten met 10 man door een rode kaart van Radjindher Banwari. Maar met een flinke dosis inzet sleepte FC Zutphen het gelijke spel uit het vuur. 

Zo langzamerhand raakt de ziekenboeg wat leger, waardoor er weer volop strijd is om de basis plaatsen. Dat zal hard nodig zijn, want FC Zutphen wacht, ondanks de 4 gelijke spelen, nog steeds op de eerste overwinning. Als dat het geval is, kan de laatste plaats verlaten worden, en aansluiting bewerkstelligd met de ploegen daarboven.

Bij aanvang van de wedstrijd begonnen Jocko Koster en Niek Bakkerweerd aan hun 100e wedstrijd, en zullen ze volgende week daarvoor gehuldigd worden. Vanaf de aftrap werd er door beide ploegen flink om de punten gestreden, ondanks de harde wind en de bij vlagen stromende regen. FC Zutphen ging de duels fel aan, maar de spelers van ASVD vonden elkaar iets gemakkelijker. De eerste grote kans was voor Jodi de Boer, hij had moeten scoren, maar de bal belandde net naast het doel. Even later was er een goede mogelijkheid voor de beste man bij ASVD, Ricardo Nthalu, maar hij schoot over.

FC Zutphen kreeg vervolgens meer grip op de tegenstander. Een goede combinatie tussen Niek Bakkerweerd en Joshua Palm bracht de laatste in stelling, maar hij schoot over. In de 24e minuut, net bij aanvang van een zware regenbui, viel de 0-1 uit het niets. Simpel balverlies op het middenveld bracht de bal bij Ricardo Nthalu. Hij liet doelman Marijn Sangers kansloos. FC Zutphen trachtte wat terug te doen. Er werd hard gewerkt, maar de opbouw was vaak te zwak. Aan de andere kant had Nthalu bijna de 0-2 op de schoen, maar dit keer voorkwam Marijn Sangers erger voor de Zutphenaren. Vlak voor rust werd een prima aanval van FC Zutphen onreglementair tot staan gebracht. Daniel Opoku posteerde zich achter de bal, en schoot hard en laag feilloos binnen. Dat betekende op een zeer belangrijk moment 1 minuut voor rust de 1-1.

In de rust moesten de licht geblesseerde  spelers van FC Zutphen, Joshua Palm en Moussa Nahinama zich laten vervangen door Jelle Macare en Muhammed Kaya. Pal na rust was er een enorme kans voor spits Niek Bakkerweerd. Hij werd de diepte in gestuurd  randje buiten spel, en stevende alleen op doelman Eser Elmali af. Bakkerweerd had in zijn jubileum wedstrijd de strijd kunnen beslissen, maar doelman Elmali wist met een prima reflex de bal tot corner te verwerken. ASVD was gewaarschuwd, en trachtte het spel te verleggen. Dat had bijna succes via spits Kevin van der Vlag, die over schoot. Verder greep Marijn Sangers een paar keer goed in bij dreigende situaties.

FC Zutphen moest de laatste 20 minuten met 10 man verder. Bij een corner bal, waarbij steeds goed druk werd gezet door de voorwaartsen van ASVD constateerde scheidsrechter Souhuwat een elleboogstoot van Radjindher Banwari. Hij kon direct met rood vertrekken. Doordat het voorval zich af speelde voordat de scheidsrechter gefloten had, gaf deze geen strafschop.  FC Zutphen moest daarna massaal terug. Maar de tegenstoten van de Zutphenaren met de keihard werkende Aldo Joaquim en Thomas Nijkamp voorin, waren niet van gevaar ontbloot. Een prachtige actie van Aldo Joaquim bracht de bal voor het doel die met een geweldige omhaal van Thomas Nijkamp bijna verzilverd werd. ASVD trachtte de beslissing te forceren. Trainer Taco Lorens bracht in de 83e minuut Hidde Ruessink nog voor Aldo Joaquim om de verdediging te versterken. ASVD kreeg, behalve enkele corners, geen grote mogelijkheden meer.

Als FC Zutphen de komende wedstrijden zo blijft strijden en in de spelopbouw nog wat nauwkeuriger wordt, zullen de punten ongetwijfeld binnen gaan komen.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Moussa Nahinama ( 46. Muhammed Kaya), Jocko Koster, Sebastian van Laar, Radjindher Banwari, Aldo Joaquim ( 83. Hidde Ruessink), Daniel Opoku, Luuk Meijer, Thomas Nijkamp, Niek Bakkerweerd, Joshua Palm ( 46. Jelle Macare).

 

Door: Gerjan Nijland

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier