VSCO’61 wint beladen derby tegen OWIOS

De uitwedstrijd tegen OWIOS wint VSCO’61 met 2-3. De gemeentelijke derby komt moeizaam op gang, maar mondt in de tweede helft uit in een echt meeslepend gevecht.

Goed is het spel van beide kanten niet. OWIOS speelt haar geliefde spelletje en zakt wat in en loert op de omschakeling. VSCO’61 heeft wel meer balbezit maar echt gevaarlijk wordt het niet. In de 21e minuut komt OWIOS op voorsprong. Hendrik Uitslag staat op rechts niet buitenspel op een diepe bal, omdat dit in het centrum opgeheven wordt. De snelle Uitslag dribbelt naar binnen en schiet uit de draai in de korte hoek raak (1-0).

VSCO’61 schakelt een tandje bij en is enkele malen dreigend. Rinze van der Velde kan een mooie pass van Thomas van de Kolk net niet verzilveren. Gert Schreurs schiet even later vanaf de zestien op het doel. Doelman Herold Ponstein weet de bal onderuit de hoek te tikken. Tien minuten voor rust krijgt Hendrik Uitslag dé kans om de voorsprong te vergroten. Doelman Arjan ten Klooster stopt echter in de een-op-een situatie de inzet van de OWIOS-aanvaller.

In de 39e minuut komt VSCO’61 op gelijke hoogte. Een mooi aangesneden vrije trap van Jan van ’t Oever wordt door VSCO-spits Rinze van der Velde in de kruising gekopt (1-1).  OWIOS weet toch met voorsprong de rust in te gaan. Uit een corner van aanvoerder Bennie Veldhoen kan de mee opgekomen centrumverdediger Hendri Nagelhout de 2-1 binnen koppen.

De tweede helft wordt de onderlinge strijd meer een echte derby. Felle duels worden uitgevochten zonder over de schreef te gaan. VSCO’61 zoekt meer en meer de aanval om de gelijkmaker te forceren. Hierdoor krijgt OWIOS meer ruimte voorin, maar weet hier ondanks enkele goede mogelijkheden niet van te profiteren. Af en toe moet VSCO’61 verdedigend alle zeilen bij zetten om een tegentreffer te voorkomen.

Het lukt VSCO’61 om in de 73e minuut de felbegeerde gelijkmaker te scoren. Een voorzet van Jan van ’t Oever wordt half uitverdedigd. De bal komt voor de linkervoet van Dominique van de Grift die vanaf da rand zestien kiezelhard de 2-2 aantekent. Beide ploegen gaan hierna voor de winst. In blessuretijd weet VSCO’61 de overwinning te pakken. Op aangeven van Rinze van der Velde scoort de ingevallen Bart Schoonhoven met een droge knal in de korte hoek de 2-3. Grote ontlading aan de kant van VSCO’61 als gevolg.

Even later fluit de goed leidende scheidsrechter J.J.A. Visser uit Arnhem voor einde wedstrijd. VSCO’61 wint in de hol van de leeuw de gemeentelijke derby en kan drie belangrijke punten bijschrijven. Een gelijk spel zou meer recht hebben gedaan aan de onderlinge krachtsverhoudingen, maar daar maalt niemand om in Oosterwolde. Met 12 punten bezet VSCO’61 momenteel de zesde plaats.  Volgende week zaterdag ontvangt het Lunteren op sportpark De Heughte.

 

Door: Bert Schipper

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier