Beker | Dapper Union buigt pas bij penaltyreeks voor Alverna

Nijmegen – In de eerste helft lag het tempo van de wedstrijd vrij laag, waardoor de tweedeklasser Union het verdedigend goed bij kon houden. Alverna kreeg eigenlijk maar drie goede mogelijkheden en die werden goed gestopt door de jonge doelman Roel Barends. Na zeven minuten kwam er een goede voorzet en die werd door Sven van Gelder goed ingekopt. 

De keeper pakte de bal goed. Alverna stond goed en ze gaven bijna niets weg. Alverna kreeg eigenlijk zelf geen goede mogelijkheden en pas halverwege de eerste helft schoot Dennis Arts vanaf de tweede lijn net over. Niet veel later kreeg Union een goede mogelijkheid, maar de spits liet helaas de bal van zijn voet springen. Was dit niet gebeurd, dan had hij zo alleen door kunnen lopen. Alverna kreeg nog een goede mogelijk op rechts. De bal werd goed voorgezet door Dennis Arts, maar ook deze inzet van Bas Broekman werd goed gestopt. Het geplaagde Union zag de ziekenboeg nog verder vollopen, want Lennart Smit en Siemen van Straaten moesten in de 13e en 31ste minuut geblesseerd het veld verlaten. Op het einde werd Union nog een keer gevaarlijk en moest doelman Robert Zaalman zich een keer goed strekken om de bal uit de hoek te tikken.

Alverna wisselde Ruben Rip voor de in de eerste helft vrijwel onzichtbare Jens Arnouts, een grote sterke aanvaller die van links op de spits moest duiken. In de bekerwedstrijd thuis tegen Sportclub NEC was hij nog trefzeker met een goed schot van buiten de zestien meter, maar afgelopen vrijdag was hij zo goed als onzichtbaar. Union werd brutaler en zocht de aanval. Beide teams kregen diverse goede mogelijkheden en beide keepers toonden hun waarde voor het team.

Aan de kant van Alverna zorgde de ingebrachte snelle linker aanvaller Ruben Rib voor het meeste gevaar. Union was in de tweede helft zeker niet de mindere ploeg. Ook zij kregen goede mogelijkheden om te scoren. De ingebrachte Martijn de Groot zorgde ervoor dat Jari van Ginkel en Kay Tassenaar nog behoorlijk aan de bak moesten. Het bleef uiteindelijk 0-0, een verdiende stand na 90 minuten. De boys van Union konden met deze uitslag met opgeheven hoofd van het veld gaan. 

Er moest nog een beslissing komen voor dit duel tussen Union en Alverna. Tegenwoordig is er geen verlenging meer, maar volgen er gelijk strafschoppen van de 11 meter. Dit beloofde spannend te worden met twee goede keepers. De twee ervaren spelers Sam Nevels en Robin Custers aan de zijde van Union en schoten over. Bij Alverna miste alleen Dennis Arts. Alverna bekert verder. 

Volgende week is in Wijchen de kraker AWC, de nieuwe koploper tegen Alverna in de 1e klasse C. Omdat deze week de koploper Deso uit de competitie werd genomen. 

 

Door: Marcel Roos

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Meer bekernieuws hier