Benauwde overwinning voor VSCO’61 tegen AVW'66

In het restant van de wedstrijd tegen AVW’66 weet VSCO’61 de 1-0 voorsprong, die vorige week na 18 minuten op het scorebord stond, over de eindstreep te slepen. Zo goed als VSCO’61 vorige week begon aan de wedstrijd, zo slecht was de start vandaag.

Het lijkt erop dat de voorsprong onbedoeld toch een rol speelt. VSCO’61 lijkt meer op de gedachte te hinken om de voorsprong vast te houden dan om deze te vergroten. Aan de andere kant heeft AVW’66 ook voorkennis en start met drie aanvallers in tegenstelling tot vorige week met twee. Ten opzichte van vorige week ontbreken bij VSCO’61 Martijn Pluim en Gerwin de Leeuw die genieten van een korte vakantieperiode. Daarnaast zijn Ruben Buijserd en Rick Sleurink nog geblesseerd.

De wedstrijd begint in de 18e minuut. VSCO’61 mag van geluk spreken dat het voor de rust geen tegentreffer krijgt. Kansen zijn er voor Martijn Derksen (tweemaal), Mick Steenvoorden en Mark Schulte, maar het doel wordt niet gevonden. In de slotfase van de eerste helft is VSCO’61 een paar maal gevaarlijk, maar de rust wordt bereikt met een 1-0 voorsprong.

Ook de tweede helft blijft VSCO’61 onder de maat qua voetbal. Het enige pluspunt deze middag is dat het verdedigend  goed staat. AVW’66 weet het niveau van de eerste helft ook niet meer te halen en creëert ook weinig echte kansen. De beste kans is een kwartier voor tijd voor Guido Temmink. Na een mooie combinatie verschijnt hij alleen voor doelman Arjan te Klooster die met een reflex de bal tot corner verwerkt.

VSCO’61 weet drie dankbare punten toe te schrijven aan haar totaal en staat met negen punten uit zeven duels op de negende plaats. Zaterdag wacht de gemeentelijke derby tegen OWIOS dat een punt meer heeft. Decor van deze strijd is sportpark De Bovenmolen en de wedstrijd begint om 14:30 uur.

 

Door: Bert Schipper

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier