Beker | Taaie Rood Wit pas in slotfase onderuit bij DFS

Opheusden – DFS, dat met een aantal wissels aan de wedstrijd begon, legde een matige wedstrijd op de grasmat. Derdeklasser Rood Wit toonde een positieve spelopvatting en voetbalde alleraardigst mee. Na iets meer dan een kwartier zorgde Nick Romein na een kaats van aanvoerder Worm voor de voorsprong. 

De inzet van Romein werd getoucheerd door Rood Wit zodat doelman Van Megen kansloos was, 0-1 Nadat de prima doelman Megens nog afstandsschoten van Davelaar en Davids onschadelijk maakte verdubbelde de opgestoomde back van Aalst vlak voor rust met een schuiver de voorsprong naar 2-0. Rutger Worm kopte vervolgens een grote mogelijkheid, na een prima pass van Davids, in kansrijke positie over.

In de tweede helft bleef DFS slordig spelen en dan kom je zelfs in de problemen komen tegen een derdeklasser. De Groesbekers scoorde in de drieënzestigste minuut via El Haddouti de aansluitingstreffer, 2-1 Dertien minuten voor tijd werd het zelfs gelijk toen Van Geele het net achter doelman Heusinkveld liet bollen, 2-2. Bij DFS had Mapinga inmiddels zijn debuut gemaakt in een officiële wedstrijd en was de trainer genoodzaakt om in de slotfase de vaste basisspelers Goorman en Dors in te brengen om de overwinning alsnog veilig te stellen. Zeven minuten voor tijd zette Rutger Worm goed door waarnaar de bal wat gelukkig voor de voeten van spits Scheffer viel, die de 3-3 simpel kon binnenschuiven. In de dying seconds van de blessuretijd kopte Alex Scheffer met een prima kopbal DFS naar de eindstand van 4-2.

De belangrijkste conclusie van hedenmiddag is dat DFS door is naar de volgende bekerronde en dat men zich nu met een vrijwel fitte selectie kan gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen de amateurs van Ajax.

Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Melvin van Osenbruggen (73.Luciën Dors), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marc Harlaux, Lorenzo Davids (66 Arjan Goorman), Nick Romein, Rutger Worm, Alex Scheffer, Noë Bokila (53.Jean-Jacques Mapinga)

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S

Door: Corné Meijering

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Meer over de beker vind je hier