Zaalvoetbal l De derby van Achterhoek prooi voor LZV Kuipers (Fotoreeks)

Lichtenvoorde – Zou Brasil’77 deze derby van Achterhoek in de 1e divisie kunnen winnen? Dit was de vraag die de meeste supporters zich stelden. Echter na drie  minuten was de stand reeds 2-0 in het voordeel van LZV/Kuipers. Daarna begon de jacht op een beter resultaat voor Brasil’77.

Dat voor Brasil’77 echter niet in een beter spel resulteerde maar het was een poging.Na 16 min moest Mattijs Kuijper van LZV/Kuipers met een rode kaart, na een teckel op Ron Prinsen, van het veld af. De overtalsituatie die hierdoor ontstond werd uiteindelijk, met nog 1 min op de klok, door een 10 meter bal beloond. Roel Gebbinck ontfermde zich over deze buitenkans en het was 2-1. Met deze stand werd de rust gehaald.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Met een fel Brasil’77 op jacht naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes maar met de counter van LZV/Kuipers op de loer. Zo werd het na 8 min in de tweede helft, toen Chiel Terhorst onderuit gehaald werd maar de tegenstander toch mocht doorspelen, met een goed uitgespeelde aanval met als resultaat de 3-1. Daarna bleef Brasil’77 wel goed doorgaan met hoog druk zetten maar bereikte eigenlijk niets. Ze hadden opnieuw weer een paar kleine kansjes en die werden helaas voor de vele meegereisde supporters gemist. Zo bleef de stand 3-1 in het voordeel van LZV/Kuipers. Volgende week is het de thuiswedstrijd van Brasil’77  tegen Jogadores CF/Cagemax.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S 

Door: Stan Eggink

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!