Beker | Dubbele cijfers voor DTS Ede in Barneveld

DTS Ede heeft zich vanmiddag zonder enige moeite geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Slachtoffer was derdeklasser Barneveld, wat op eigen veld met 1-11 van de mat werd gespeeld. Namens de Edenaren scoorden Jamal Ouassif (2x), Jesse Buikema (2x), Mohamed Laukili (2x), Haikaz Vervaart, Jeroen Cramer, Bram Holtman en Anouar Tmim.

Het duurde vanmiddag even totdat het klasseverschil tussen DTS Ede en de thuisploeg zichtbaar werd, maar toen de Edenaren even aanzetten was de wedstrijd snel gespeeld. Het spel van eersteklasser DTS Ede was voor derdeklasser Barneveld moeilijk te volgen. Het begon dapper aan de wedstrijd en deelde een paar speldenprikjes uit, maar moest toch al snel tegen een 0-2 achterstand aan kijken nadat eerst Anouar Tmim en niet veel later Jamal Ouassif hun individuele klasse ten toon spreidde. Even leken de gastheren terug in de wedstrijd te keren toen Larsson van Dijk de aansluitingstreffer, randje buitenspel, binnen schoot. Die hoop konden zij echter snel laten varen. De blauwwitten schakelden een tandje bij en wisten steeds een man vrij te spelen door snel combinatievoetbal. De score liep dan ook snel op naar 1-5 door doelpunten van achtereenvolgens Jesse Buikema, Mohamed Laukili en aanvoerder Bram Holtman.

De rust had de thuisploeg goed gedaan, want zij kwamen strijdvaardig uit de startblokken. Nadat men was uitgeraasd gingen de Edenaren verder met waarmee zij de eerste helft waren geëindigd; scoren. De score liep snel op en het sportieve Barneveld kwam er niet meer aan te pas. Jamal Ouassif, de ingevallen Jeroen Cramer, Jesse Buikema, Mohamed Laukili en Haikaz Vervaart schroefden de score op naar de dubbele cijfers; 1-11.

Daarmee heeft DTS Ede zich geplaatst voor de tweede knock-out ronde van het KNVB bekertoernooi. Komend weekend kan het meer weerstand verwachten als DTS Ede weer voor de competitie thuis aantreed tegen WNC.

Barneveld – DTS Ede 1-11 (1-5)
Doelpunten: 14. Anouar Tmim 0-1, 18. Jamal Ouassif 0-2, 33. Larsson van Dijk 1-2, 35. Jesse Buikema 1-3, 36. Mohamed Laukili 1-4, 37. Bram Holtman 1-5, 52. Jamal Ouassif 1-6, 58. eigen doelpunt 1-7, 65. Jeroen Cramer 1-8, 77. Jesse Buikema 1-9, 82. Mohamed Laukili 1-10, 90. Haikaz Vervaart 1-11.
Gele kaarten: geen

Barneveld: Jos van den Brandhof, Coen Fieret, Rico Doppenberg, Elmeris Avdic, Keanu Lawalata, Larsson van Dijk, Elroy Eksteen, C. van Meerveld, Mark Ecker, Wilbert Bakker, Dennis de Bruin.

DTS Ede: Juwan Ekoe, Bram Holtman (63. Michel Hol), Sil Buikema, Joel van Wijk, Gudo van Dronkelaar (81. Jordy van Dalen), Jasper Verstraten (60. Jeroen Cramer), Haikaz Vervaart, Jesse Buikema, Mohamed Laukili, Anouar Tmim, Jamal Ouassif.

 

Verslag/foto’s: Rene Willemsen

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Meer over de beker vind je hier