Keijenburgse Boys onderuit bij beter VDZ

Zondag 5 november was het tijd voor Keijenborg dat er naar Arnhem werd afgereisd. En na de nederlaag van vorige week was het weer een mogelijkheid om de rug te rechten. VDZ staat immers onder Keijenborg. Er zijn dus zeker kans op punten. Het was weer puzzelen voor trainer Dave Clephas. Want zowel Dion Goossens als Tom Goossens waren niet fit. En Giel Goossens is geschorst voor deze wedstrijd na zijn rode kaart van vorige week.

Opstelling: Björn Grotenhuys, Mark Tankink, Sil te Stroet, Raymond Sessink, Joris Jansen, Bjorn Hiddink, Cas Goossens, Robin Stevens, Luuk Menting, Roy Goossens en Joep Korenblik.

En Keijenborg begon goed aan de wedstrijd. De eerste grote kansen waren voor de bezoekers. De eerste grote kans was voor Bjorn Hiddink, hij kwam 1 op 1 te staan met de doelman van VDZ maar schoot de bal tegen deze speler aan. En de daaropvolgende rebound was niet besteed aan Luuk Menting. Een paar minuten later kwam een voorzet van de rechterkant aan bij Joep Korenblik. Middels een lichaamsschijnbeweging verloste hij zich van zijn tegenstander en schoot de bal in de verre hoek binnen, 0-1. Een volkomen verdiende tussenstand. Maar VDZ kwam steeds meer in de wedstrijd. Vooral middels de steekbal werd de ploeg uit Arnhem gevaarlijk. De eerste echte kans kon nog net van de lijn worden gehaald door Joris Jansen, maar de tweede grote kans was wel raak. Weer was het een steekbal die door de Keijenborgse verdediging sneed. De bal werd meegenomen door Marijn van der Meer en hij schoot in de korte raak de 1-1 binnen. Hiermee werd ook gerust.

In de rust paste VDZ 2 wissels toe, waaronder de rechtsback die met enige regelmaat voorbij werd gelopen. Deze wissels hadden effect, VDZ kon namelijk het spel van voor de rust doorzetten. Keijenborg kon geen echte vuist meer maken, maar het spel van VDZ leidde ook niet tot heel veel kansen. Maar een goed half uur te spelen wist VDZ weer op voorsprong te komen, middels een afstandsschot van Soufian Arjoch werd keeper Björn Grotenhuys gepasseerd. 2-1. En nog geen 5 minuten later was het weer raak voor de ploeg uit Arnhem. Een cornerbal werd door de lange centrumverdediger Hennes Schaminee ingekopt. 3-1. Kan Keijenborg hier nog van terugkomen? In eerste instantieleek het hier wel op. Zo’n 20 minuten voor tijd werd knullig balverlies van VDZ afgestraft door Luuk Menting, 3-2. Het kan dus toch nog voor Keijenborg, maar op de een of andere manier lukte het niet bij de Keijenborgers. VDZ trok terug, maar bleef gevaarlijk in de counter. Na 80 minuten voetbal kwam VDZ met een goede aanval aan de linkerkant van het veld. Een lage voorzet werd weggewerkt, maar wel recht omhoog. Hierdoor bleef de bal in de buurt van de goal. VDZ-aanval Bas Mulder was het meest attent en kopte de bal in het netje, 4-2. En als het dan vlak voor tijd ook nog, door een goede combinatie in zestien meter, 5-2 wordt was het een gespeelde wedstrijd.

VDZ was beter en won terecht. Keijenborg zakt door deze nederlaag, en door de andere uitslagen, naar plek 12. Alleen Trias en Groessen staan er nog onder. Volgende week speelt Keijenborg een bekerwedstrijd tegen Concordia Wehl.

Aftrap: Zondag 12 november 14:00 op Sportpark Keijenborg

 

Door: Jesper Giesen

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse Hier