Arnhemia met een 11-0 monsterscore langs Edesche Boys

Als koploper van de 5e klasse D waren we aan onze stand verplicht om vandaag te winnen van onze gasten Edesche Boys. Maar winnen alleen zou niet genoeg zijn en daarom moest er veel gescoord worden vandaag, omdat de eerste periode wel eens op doelsaldo beslist zou kunnen worden.

Het gewenste snelle doelpunt kwam er al in de 3e minuut. Een snelle passeeractie van Huseyin Okal levert een uitstekende pass op aan Stefan Bierman en deze kapt en draait zich vrij in de kleine ruimte en scoort 1-0. In de 9e minuut is het Carlo Bastiaans die met de bal aan zijn voet het veld oversteekt en passt op Okal. Deze laatste bedient opnieuw Stefan Bierman en dat betekent 2-0. Dan is het wachten tot de 16e minuut voordat eindelijk Mogies Edan zijn doelpuntje kan meepikken voor de 3-0. De turbo blijft er op en enkele minuten later is het opnieuw Mo Edan, die dit keer met zijn hoofd weet te scoren: 4-0. De wedstrijd is pas in de 20e minuut als opnieuw Bierman de hoek kan uitkiezen en daarmee zijn hattrick voltooit voor de 5-0. Nog ruim voor de rust kan ook Mo Edan zijn hattrick voltooien: 6-0. En dat Bierman nog voor de thee zijn vierde treffer laat aantekenen en daarmee voor de ruststand zorgt van 7-0 is uniek te noemen in de clubhistorie.

De tweede helft kun je er op rekenen dat de gasten nog verder zullen inzakken en met de forse wind tegen zou het niet makkelijk worden om de score nog eens fors uit te breiden. Daarbij is het een automatisme dat het tempo naar beneden gaat en de concentratie minder wordt en daardoor wordt ook het spel slordiger. Heel begrijpelijk allemaal. In de 54e minuut is het opnieuw Bierman die zijn vijfde en daarmee de 8-0 laat aantekenen. Voor hem is de wedstrijd daarmee ten einde en gaat douchen, omdat zijn plicht bij zijn werkgever roept. In de 58e minuut wordt Carlo Bastiaans onreglementair binnen de beruchte lijnen gevloerd en de terechte pingel wordt verzilverd door aanvoerder Maikie Peters: 9-0. Dat in de 61 minuut de 10-0 nog wordt gemaakt door opnieuw Mo Edan en in de 75e minuut zelfs nog de 11-0 door Carlo Bastiaans is alleen voor de statistiek en mogelijk toch heel belangrijk in de strijd om de 1e periode over twee weken. Om toch nog kritiek te hebben over de wedstrijd is dat we in de 2e helft nog te onzorgvuldig zijn geweest met de vele mogelijkheden om de score nog verder op te voeren.

Mannen proficiat en geniet van deze mooie overwinning en succes in de laatste wedstrijd van de eerste periode tegen de gasten uit Heteren SDOO.

Meer foto’s vind je hier

Door: Sjaak Bouwmeister

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse Hier