SCD’33 nestelt zich in middenmoot na minimale zege op AVIOS/DBV

Deest – Waar het in het begin van het seizoen niet mee zat, waardoor er op het oog vaak onnodig puntenverlies werd geleden, weet SCD de afgelopen weken de punten lekker binnen te harken.
Op een gure zondagmiddag trapte AVIOS/DBV, de uitspelende ploeg uit Maasbommel, af tegen SCD op het sportpark in Deest. Al gauw bleek dat de spelers van beide ploegen moeite hadden met de weersomstandigheden. De harde wind en de regen zorgden er voor dat de bal snel, maar ook soms onberekenbaar, wegschoot op het kunstgrasveld van Deest. Het was daardoor geen hoogstaande wedstrijd qua voetbal, maar spannend was het zeer zeker.

De twee teams waren aanvankelijk aan elkaar gewaagd. Het was SCD dat een licht overwicht had in het begin van de wedstrijd, maar AVIOS/DBV kwam niet in de moeilijkheden. Doordat veel spelers moeite hadden met de harde wind en regen moesten zij vaak corrigeren ten koste van een overtreding. Scheidsrechter B.G. Kock moest daardoor vaak optreden, maar deed dit naar behoren; hij floot een prima wedstrijd.

Zo ook halverwege de eerste helft. Tijdens een aanval van SCD werd een aanvaller vastgehouden en kreeg SCD een vrije trap op een meter of 25 van de goal. Michael, die de dag na deze wedstrijd jarig is, eiste de bal op, terwijl de muur op 9 meter werd gezet. Wetende dat hij de wind mee had en het veld snel is, schoot hij de bal hard en laag op goal. De keeper stond er bij en keek er naar, maar kon bij geen mogelijkheid bij de bal: 1-0!

De thuisploeg bleef compact spelen en vooral op het middenveld en in de verdediging werden veel duels gewonnen, waardoor SCD relatief makkelijke de voorsprong kon handhaven tot de rust.

Na de rust kwam AVIOS/DBV iets meer in de wedstrijd en werd het steeds dreigender. SCD werd meer en meer naar achteren gedrukt, maar het lukte de bezoekers niet om echte kansen te creëren. De verdediging van SCD was goed bij de les en communiceerde goed met elkaar. Ondanks de druk van AVIOS/DBV waren uiteindelijk de grootste kansen voor SCD.  SCD was in de afrondende fase vaak net niet scherp genoeg. Doordat de thuisploeg de ballen er niet in schoot en de gekregen ruimte niet wist te benutten, bleef AVIOS/DBV hoop houden op een punt. Maar dat was tevergeefs. Na een spannende en open laatste minuten van de wedstrijd floot de scheidsrechter af en was de tweede overwinning van SCD dit seizoen een feit.

Door: Elly Jilesen

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse Hier