OWIOS verrast vriend en vijand bij koploper Scherpenzeel

OWIOS wint bij Scherpenzeel met 3-2. In de tweede helft hoopte OWIOS op een punt, maar het werden er zelfs drie. Tien minuten voor tijd was Erik van Haagen matchwinner bij OWIOS. Waar het een week eerder tegen VVOP allemaal tegen zat, zat het in de wedstrijd tegen Scherpenzeel allemaal mee.

OWIOS begon goed aan de wedstrijd en in de eerste minuut kwam Hendrik Uitslag net een teenlengte tekort om doelman Coen Uyterwaal te verrassen. Na 5 minuten zette OWIOS druk op het middenveld en Erik van Haagen veroverde de bal en passeerde een man en zijn droge schot vanaf 20 meter plofte in het doel. Langzaam werd Scherpenzeel steeds sterker en zette OWIOS met goed voetbal, positiespel en veel individuele klasse onder druk op het oude en gladde kunstgrasveld. OWIOS kon zich niet onder de druk uit voetballen en hanteerde in deze fase vaak de lange bal op de hardwerkende spits Hendrik Uitslag. Na 20 minuten kwam OWIOS goed weg, nadat een doelpunt terecht werd afgekeurd wegens obstructie tegen Dennis de Boer. Na een half uur was daar toch de verdiende gelijkmaker. Een corner kon eenvoudig ingeschoten worden, maar Herold Ponstein redde in eerste instantie, maar de rebound kon binnen getikt worden door de geheel vrijstaande Bjorn Cuperus. OWIOS ontsnapt niet veel later aan een achterstand als Hafid Charadi niet aangepakt wordt en zijn inzet op de paal ziet belanden en vervolgens in de handen van keeper Ponstein. Een minuut later staat OWIOS voor. Met een splijtende pass op Bennie Veldhoen wordt de buitenspelval ontlopen, scheidsrechter Beldman negeert terecht het vlagsignaal van zijn assistent, en voor de keeper lobt Bennie Veldhoen de bal over de keeper via onderkant lat in het doel. OWIOS gaat rusten met een 2-1 voorsprong.

In de 2e helft werd OWIOS nog meer teruggedrongen en bij Scherpenzeel was Ismail Ouaddouh de gelederen komen versterken. Hij liet zich gelijk zien en met een zeer mooie actie speelde hij zich vrij in de 16 en verschalkte keeper Ponstein in de korte hoek; 2-2. Na de 2-2 werd OWIOS weer gevaarlijk en kon Hendrik Uitslag er vandoor gaan maar keeper Uyterwaal behoedde Scherpenzeel voor een achterstand. OWIOS werd hierna ver teruggedrongen en men hoopte om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dennis de Boer en Rienk van de Wetering dienden ook nog geblesseerd het veld te verlaten. Het Scherpenzeelse publiek liet zich horen en ging er eens goed voor zitten en dacht dat OWIOS zou bezwijken onder de grote druk. Maar OWIOS blijft OWIOS en met hard werken en enig fortuin bleef OWIOS overeind. Enig fortuin voor OWIOS waren twee ballen op de paal van Ismail Ouaddouh en een vrije kopkans die over werd gekopt. Een kleine tien minuten voor het einde van de wedstrijd stond de wedstrijd op zijn kop. Bij een uitval van OWIOS kwam Bennie Veldhoen op het middenveld in balbezit en met een sublieme pass werd de op snelheid liggende Erik van Haagen bereikt en met zijn linker chocoladebeen zette hij OWIOS op voorsprong. Een doelpunt die uitgebreid gevierd werd door de Oldebroeker aanhang. In de laatste minuten zette Scherpenzeel nog eens aan en was het alle hens aan dek bij OWIOS. In blessuretijd was het Herold Ponstein nog met een grote redding die OWIOS op de been hield. Na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter Beltman af voor de wedstrijd en kon OWIOS drie gestolen punten bijschrijven. Na de onterechte nederlaag van een week eerder smaakte deze overwinning zeer zoet. Voor Scherpenzeel waren de druiven zuur, maar Scherpenzeel heeft een ploeg om mee te doen voor het kampioenschap en zullen thuis ongetwijfeld nog veel punten pakken, maar niet van OWIOS.

Zaterdag 11 november is er een inhaalprogramma en is OWIOS vrij. Zaterdag 18 november speelt OWIOS de derby thuis tegen VSCO om 14.30 uur. Na afloop van deze wedstrijd is er de traditionele bazaar.

Scoreverloop:
’05 – 0-1 – Erik van Haagen
’34 – 1-1 – Bjorn Cuperus
’41 – 1-2 – Bennie Veldhoen
’53 – 2-2 – Ismail Ouaddouh
’82 – 2-3 – Erik van Haagen

Door: Jacko van den Bosch

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier