Koploper MvR profiteert van twee rode kaarten aan vv Doetinchem (2-0)

s’Heerenberg – Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen vv Doetinchem op het programma. Op voorhand wisten we dat dit geen makkelijke pot zou worden; Doetinchem streed vorig seizoen lange tijd mee om het kampioenschap en draait ook dit seizoen, met slecht 1 nederlaag tot op heden, boven in mee. Eindstand 2-0.
Vanaf de aftrap ontspon zich een spelbeeld waarin de hand van de beide trainers duidelijk zichtbaar was; Het op de Hollandse voetbalschool geënte spel van John Leeuwerik met driehoekjes en combinatievoetbal over het hele veld. Versus de tactiek van John Neijenhuis. Die meer heil ziet in de Duitse spelwijze. Waarbij men er niet voor terugdeinst om met lange ballen de spitsen aan het werk te zetten.  Min of meer logisch gevolg van bovenstaande was dat de gasten de meeste tijd over de bal beschikten terwijl de beste kansen voor ons waren. Uit een daarvan, na een prachtige aanval overigens, trapte Marc, na goed een half uur spelen de bal hard, goed geplaatst en onhoudbaar voor de keeper, in de verre hoek. (1:0).

Na rust trokken de bezoekers het spel steeds meer naar zich toe. Maar net toen het MvR publiek zich zorgen over een goede afloop begon te maken, waren twee Doetinchem- spelers gelukkig zo vriendelijk om tegen domme roden kaarten aan te lopen. De een door Kees, die nog nooit een vlieg kwaad heeft gedaan, onderste boven te gooien. De andere door na te trappen nadat Yorick hem in een duel de baas was. Toen vlak daarna Victor de 2-0 binnen knalde, was de wedstrijd gelopen en lag de prioriteit bij de geelzwarten op het heel houden van de ledematen. En dat op zich vergde al genoeg moeite, tegen 9 teleurgestelde en boze Doetinchemmers. Einduitslag 2-0.

En zo waren er ook zondag weer redenen te over om trots te zijn wanneer je beschikt over een geelzwart hart. Want naast dat we alweer de 7e overwinning op rij boekten,  was het een genot om te zien hoe de MvR spelers zonder schroom de duels aangingen met hun veelal oudere en ervarene tegenstanders.  En dat de gehele groep, toen Doetinchem de beuk erin gooide, het hoofd koel hielt en zo zelf geen averij opliep, verdient al helemaal een groot compliment!  Aankomende zondag een rustdag/inhaaldag. De week daarna MvR op bezoekt naar RKPSC uit Pannerden.

Door:  Jos Marissink

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier