Klinkende zege FC Lienden op cupfighter VVSB (FOTOREEKS)

Zondag 5 november op een herfstachtige zondag middag stond de wedstrijd FC Lienden – VVSB op het programma . VVSB had vorige week nog pijnlijk verloren met 3-0 uit bij Koninklijke HFC en wilde zich deze week natuurlijk revancheren van deze nederlaag. Eindstand 4-0. 

FC Lienden had vorige week weliswaar gewonnen uit bij AFC in Amsterdam, maar het spel wat de Liendenaren lieten zien in Amsterdam was niet hoogstaand, gezien de stand van de competitie moest er deze middag gewonnen worden om de 3de plaats vast te kunnen houden.

De spelers van FC Lienden begonnen goed aan de eerste helft en VVSB kwam er totaal niet aan te pas. FC Lienden zette hoog druk en de verdediging van VVSB kon daar moeilijk mee overweg. Het was dan ook al gelijk na twee minuten voetballen dat Jawad Bellahsan een grote kans kreeg en maar rakelings naast schoot.

Niet veel later kwam Jawad Bellahsan weer aan de bal na slecht uitverdedigen van VVSB en deze keer was het wel raak en schoot Jawad Bellahsan prachtig raak in de linkse onder hoek. Het spel bleef onrustig aan de kant van VVSB en FC Lienden maakte daar dankbaar gebruik van. Na tien minuten moest FC Lienden keeper Jan Schimmel voor het eerst aan het werk, VVSB kreeg een kleine kans vanaf rechts maar de FC Lienden keeper stond goed opgesteld en kon de bal met de voeten tot corner verwerken.

FC Lienden bleef hoog druk zetten en met de voetballers Nick Hak en Serge de Vries in de basis had FC Lienden veel diepgang in huns spel en dat leverde kans na kans op. In de 20ste minuut was het Nick Hak met een grote kans, maar zijn bal verdween via het hoofd net naast. In de 24ste minuut was het weer Danny van Meiracker die een vrije kopkans op de vuisten van de VVSB keeper Ruben Valk kopte.

In de 26ste minuut was het dan weer de beurt aan Jawad Bellahsan maar ook zijn schot ging net over. VVSB bleef alleen maar achteruit lopen en FC Lienden kreeg kans na kans. In de 27ste minuut was het dan wel raak, Jawad Bellahsan had weer een prachtige actie en schoot de bal knap binnen achter keeper Ruben Valk, 2-0.  De mensen langs de lijn waren nog niet klaar met juichen of de bal lag alweer in het doel van VVSB. Ditmaal was het Danny van de Meiracker die vrij voor de keeper werd gezet door Nathan Bijl, Danny van den Meiracker omspeelde de keeper knap en kon zo de bal over de doellijn tikken, 3-0.

In de 37ste minuut was het dan VVSB met een kleine kans , maar Jan Schimmel stond goed op te letten en kon een tegendoelpunt voorkomen.  In de 38ste minuut was er dan een discutabel moment. Een hoge bal werd door de Danny van den Meiracker goed richting het doel gekopt van VVSB. De keeper bracht nog redding, maar alles en iedereen dacht dat de bal de lijn gepasseerd had, de grensrechter hield de vlag naar beneden en er werd dan ook geen doelpunt toe gekend aan FC Leinden, na afloop bleek aan de hand van een foto dat de bal wel degelijk de doellijn gepasseerd had. Hier had VVSB dus geluk dat het niet met een 4-0 achterstand de rust in ging.

In het begin van de tweede helft probeerde VVSB heel even wat terug te doen, maar tot grote kansen voor VVSB kwam het niet. FC Lienden pakte al snel de draad weer op en controleerde volledig deze wedstrijd. In de 54ste minuut was het Serge de Vries met een grote mogelijkheid en niet veel later kreeg ook Danny van den Meiracker een mooie kans, maar VVSB keeper Ruben Valk had een goede redding in huis.

In de 61ste minuut was het dan wel raak voor FC Lienden, na een voorzet van Nathan Bijl stond Nick Hak precies op de juiste plek om de bal door te koppen richting de rechter hoek van de goal, deze keer was keeper Ruben Valk kansloos en zorgde Nick Hak voor de 4-0 op het scorebord.  Nick Hak gooide hiermee de wedstrijd definitief in het slot, VVSB had deze hele middag niks in te brengen op sportpark de Abdijhof en FC Lienden had de volledige grip op deze wedstrijd.  

Vanaf de 65ste minuut verlaagde FC Lienden het tempo iets en tot hele grote kansen kwam het daarna niet meer. FC Lienden speelde de laatste 25minuten van de wedstrijd professioneel uit en kon daardoor deze middag met een prachtige 4-0 overwinning afsluiting.

We hebben deze zondag middag een zeer goed FC Lienden gezien, een FC Lienden wat misschien wel de beste eerste helft heeft gespeeld van dit seizoen. Het spel was leuk en aanvallende om naar te kijken en dat leverde voor de supporters mooie momenten op. FC Lienden staat op een mooie 3de plaats in de competitie met één punt voor op Koninklijke HFC en één punt achter op GVVV. Volgend weekend staat er geen competitie wedstrijd op het programma, FC Lienden speelt donderdag avond 9 November om 20:15  een oefenwedstrijd tegen Blauw Geel ’55 uit Ede. Het weekend er na is de grote wedstrijd tegen TEC uit Tiel. Dat beloofd natuurlijk weer zoals altijd een spektakel stuk worden.

Klik HIER voor meer foto’s

Foto’s: Gerald van Zanten
Verslag: Wolter Scheurwater

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier