Alverna vind aansluiting naar boven na zege op Rood Wit

Wijchen – Alverna heeft dankzij de overwinning op Rood wit uit St.Willebrord de aansluiting naar boven gevonden. Trainer Jeffrey Kooistra begon met dezelfde elf spelers als vorige week tegen HVCH. Eindstand 2-1.

Ook nu begon Alverna sterk aan de wedstrijd, en had binnen 10 min al kansen via back Tjalling Kamerman die eerst Mike Wouters en een paar minuten later Bas Broekman in stelling bracht, maar beide misten.Alverna was de gehele eerste helft de betere ploeg, maar verzuimde te scoren, dat deed Rood wit na een half uur bijna wel toen Boy van Steen doelman Robert Zaalman tot een knappe redding dwong.

Toch ging Alverna met een voorsprong de rust in, want na 42 min was het Jari van Ginkel die een scherp indraaiende vrije trap van Mels Lantang inkopte 1-0. Deze stand had nog voor rust verdubbeld kunnen worden, Sven v Gelder mocht van de scheidsrechter doorgaan ondanks het vlagsignaal van de grensrechter, maar keeper Andy Steging kon er nog een vingertop tegen krijgen.

In de tweede helft tapte Rood wit uit een ander vaatje, probeerde ze in de eerste helft nog mee te voetballen nu werd het fysieke werk  niet geschuwd. Alverna had het daar zeker een half uur knap lastig mee, en kreeg Rood wit ook zeker kansen. Het laatste kwartier ging Alverna toch weer op zoek naar de ‘driepunter’ en bracht Kooistra verse krachten in om dit te bewerkstelligen. Helaas werd in deze fase te vaak, te snel de ‘lange’ bal gehanteerd. Gelukkig bracht de ingevallen Cas vd Wal in de extra tijd Alverna de overwinning, door een schot net buiten bereik van de keeper. Wat een ontlading nadat de scheidsrechter voor de laatste maal floot, en de drie punten binnen waren.

Op naar de derby tegen AWC op 19 nov, maar eerst a.s Vrijdag de bekerwedstrijd uit tegen Union (2e klasse)

Opstelling Alverna: Robert Zaalman: Dennis Arts. Kay Tassenaar. Jari v Ginkel. Tjalling Kamerman: Mels Lantang. Sergio Vieira. Sven v Gelder: Mike Wouters (‘75 Ruben Rip) Bas Broekman (‘66 Jens Arnouts) Derek de Bruijn (‘62 Cas vd Wal)

 

Door: Henny Remmers

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier