DVS"33 heeft in Volendam alles onder controle (SAMENVATTING)

ERMELO – DVS’33 Ermelo heeft zich beloond in Volendam na een sterke tweede helft. Daniel van Warven, net in het veld, maakte een steekpass van Maurice de Ruiter een kwartier voor tijd ijskoud af. In blessuretijd zette Benjamin Roemeon DVS’33 Ermelo op een beslissende 0-2.

Wedstrijden tussen Jong Volendam en DVS’33 Ermelo zijn tot nu toe altijd interessant geweest. Volendam begon met sterk positiespel met de beide vleugelaanvallers vaak als eindstation. Jorran van Santen en Roald de Vries kwamen handen en voeten tekort. De Ermeloërs probeerde van achteruit op te bouwen dat wat de oranjehemden juist wilden voorkomen. Wanneer een driehoekje aan DVS-kant lukte, werd het middenveld knap vrijgespeeld, maar even zo vaak lukte dat niet en werd er op het oog knullig balverlies geleden. Gelukkig zat er in de eerste helft een engeltje op de lat bij keeper Paul Eppink. Volendam kreeg, zeker rond de twintigste minuut een aantal dotten van kansen doordat de spelers van Bert van Hunestijn te veel ruimte weggaven en niet strak op de man verdedigden. Anderzijds kwam Roemeon tot tweemaal toe ook in kansrijke positie, maar ook hij miste precisie. Na een half uur kwam rechterspits Roy Tol oog in oog met Paul Eppink, maar ook deze kans was niet aan de Volendammer besteedt. Keeper Jordi van Stappershoef moest vlak voor rust nog gestrekt naar de linkerhoek om een vrije trap van Kay Velda weg te stompen. Op slag van rust kwam DVS-spits Gohkan Yasar een millimeter tekort om zijn specialisme te etaleren, scoren.

Onder controle

In het tweede bedrijf had DVS’33 de zaken veel beter onder controle. Volendam kwam nauwelijks meer dreigend voor de goal en de geelzwarten kregen langzaam maar zeker de overhand. Maurice de Ruiter, die moeilijk langs zijn tegenstanders kon komen doordat deze jong en snel waren en niet te snel hapten, beloonde zichzelf niet toen hij in de 68e minuut dreigend het strafschopgebied in kwam. De sterke Dennis Holla moest aan de andere kant een corner weggeven om erger te voorkomen. De meegereisde DVS-supporters begonnen meer en meer te geloven in een doelpunt die er na 77 minuten ook kwam. Maurice Ruiter gaf een schitterende steekbal op de ingevallen Daniel van Warven die lang wachtte alvorens hij doelman van Stappershoef met een droge knal kansloos liet, 0-1. Volendam moest toen wel komen, maar kon de vleugels niet meer bereiken. DVS’33 Ermelo bleef eenvoudig overeind en kreeg zelfs de betere kansen. Alleen Roemeon verzilverde er één na een prachtige solo. Daarmee beloonde hij zijn ploeg die met veel energie gestreden had. Het werd een tactisch mooie wedstrijd waarin DVS’33 Ermelo dit keer niet vergat dat voetbal nog altijd om het scoren van doelpunten gaat. Na het laatste fluitsignaal brak er een spontaan feestje uit op het veld en op de tribunes die gistermiddag geel-zwart gekleurd waren.

Tekst: ErmelovanNU

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier