Beuningse Boys ondanks gelijkspel tegen Trekvogels nog steeds koploper

BEUNINGEN – Beuningse Boys heeft na de zevende speelronde in de derde klasse D alsnog de koppositie behouden, na een misstap tegen Trekvogels. Op het eigen veld deelden de twee teams de punten, door met 1-1 gelijk te spelen. Maar omdat directe concurrenten DIO ’30 en RKSV Driel ook punten verspeelden, blijft de koppositie op basis van doelsaldo behouden.

Beide ploegen vermaakten het publiek op sportpark de Ooigraaf in de eerste helft niet. Verder dan een schotje van de zijde van Trekvogels, een fraaie aanval van de Nijmegenaren en een schot op doel van Jeffrey Aalders van Beuningse Boys kwam het niet in het eerste halfuur.

Maar daar bracht Koen Lensen van Trekvogels verandering in. Terwijl iedereen in Beuningen dacht dat Trekvogels op 0-1 kwam, keurde de scheidsrechter het doelpunt af vanwege buitenspel. Nog geen twee minuten later schoot David van Genderen wél de eerste treffer van de middag tegen de touwen: 1-0.

Zowel Trekvogels als Beuningse Boys, kregen nog kansjes op een treffer voor de rust, maar de teams zochten de kleedkamers op met een 1-0 voorsprong voor de Beuningenaren.

De gasten uit Nijmegen startten furieus in de tweede helft en dat resulteerde in een snelle treffer van Leroy van Zanten, uit een voorzet van aanvoerder Brian Janssen. Van Zanten had ook de kans op de 1-2, maar de paal stond die voorsprong in de weg.

De wedstrijd was niet bijzonder grof, maar de leidsman van deze wedstrijd zag toch aanleiding voor de nodige kaarten. Zo slingerde hij onder andere Aalders (Beuningse Boys) en Gijs van de Broek (Trekvogels) op de bon. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden voor de winnende treffer, ook al verdiende Trekvogels de zege meer vanwege het betere veldspel.

Aalders ontving zijn tweede gele kaart met nog vijf minuten te spelen en Trekvogels ging vol op jacht naar de winst. Dat leverde ook weer kansjes op voor Beuningse Boys, maar geen van beide ploegen wist nog het net te vinden. Daardoor eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Door de resultaten op de andere velden is Beuningse Boys nog steeds koploper in de derde klasse D, ook al hebben DIO ’30 en RKSV Driel evenveel punten. Trekvogels zakte door dit gelijkspel naar de zevende plek.    

 

Door: Gerd Jansen

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier