Koploper DCS toont karakter bij taaie VDZ (FOTOREEKS)

Arnhem – Soms zit er een wedstrijd tussen die op karakter gewonnen moet worden, omdat het voetballend niet loopt zoals je wenst. Zondag was het zo’n dag. Tegenstander was VDZ, door velen bestempeld als ‘angstgegner’. Dit komt natuurlijk door de twee verliespartijen vorig seizoen, waaronder een 3-7 nederlaag. Eindstand 1-2. 

Vandaag was het team van Willem Mulderij gebrand op revanche, maar het gewenste spel van de eerste paar weken werd niet op de mat gelegd. Het moest vandaag komen op mentaliteit en vechtlust. Na een voorspong (Mark Berendsen) krijgt DCS met een eerste tegenslag te maken van het seizoen (1-1) en wordt Sven Willems uiteindelijk matchwinner. Geen mooie wedstrijd, maar wel drie belangrijke punten, waarbij DCS ook laat zien karakter te kunnen tonen.

DCS begint zonder Noud Croes, Levi Renjaan en Berat Sasmaz. Ook Kelvin Lenselink, topscorer van de Liemers, is niet fit genoeg om te starten.
Daan WItjes die al vijf keer scoorde in invalbeurten, krijgt zijn beloning; de eerste basisplaats.

Het begin is tekenend voor de hele wedstrijd. Het is slordig en er wordt snel voor de lange bal gekozen. Toch komt de eerste grote kans voor Daan Witjes. Na een goede pass komt Daan vrij voor de keeper, zijn lob mist kracht. Raoul (en de paal) redt op een schot in de korte hoek. Even later ziet Onur zijn vrije trap op de bal belanden. Ook VDZ wordt gevaarlijk. Jeff Lammers heeft zijn handen vol aan de rechtsbuiten. Deze ontwijkt de buitenspel en mag op Raoul af stormen. Raoul maakt goed zijn doel klein. DCS komt na ruim een halfuur alsnog op voorsprong. Door middel van goed druk zetten van het middenveld (onder leiding van de sterk spelende Jan van Zimmeren), komt de bal bij Mo. Mo houdt het overzicht en Mark mag de 0-1 binnen schieten. Het lijkt dan iets vrijer te kunnen voetballen, tot vlak voor de rust. Onur verovert een bal op het middenveld en wil de bal uithalen op Raoul. De bal is de kort en de spits maakt hier dankbaar gebruik van. Voor het eerst dit seizoen dat DCS de tegenstander langszij ziet komen.

Het is dus de vraag hoe DCS uit de kleedkamer komt. Niet goed. Raoul moet al snel weer ingrijpen op een inzet van de rechtsbuiten.
Het wordt vechtvoetbal, veel duels, slordig spel en weinig uitgespeelde kansen. Uit typisch zo’n moment komt dan de 1-2. Wederom wordt een duel gewonnen. op het middenveld. Mo wordt binnen de zestien in gespeeld en krijgt de bal met zijn grote teen bij Sven. Sven haalt verwoestend uit en scoort de winnende.
Raoul moet nog een paar keer ingrijpen en ook Peter grijpt verdedigend twee keer goed in. Bij een corner gooit hij zijn lichaam voor het schot en ook pakt hij in de slotminuten een belangrijke gele kaart om VDZ een kans te ontnemen. Het was vandaag dus even ‘alles voor de drie punten’. Sven kon zichzelf ook onsterfelijk maken door in de slotminuut uit een tegenaanval de 1-3 te maken. Zijn schuiver gaat voorlangs.

Text: DCS

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

Klik hier voor alle uitslagen in deze klasse