VIOS koploper af na off-day tegen Rood Wit’58

Vaassen – Waar VIOS in de eerste competitieronden met name kon bouwen op een goede organisatie en defensieve zekerheid, was daar zaterdag op sportpark ‘de Kouwenaar’ niets van terug te vinden. Vanaf het eerste fluitsignaal ging er veel mis aan de kant van de Vaassenaren. 

Geen enkele pass bereikte een medespeler en daarnaast kreeg tegenstander Rood Wit’58 alle ruimte om de spitsen aan het werk te zetten. In de 11e minuut kwam Rood Wit op voorsprong. Nadat VIOS goalie Ruben Fremouw tot twee keer toe VIOS had gered, was Marcel van Nieuwenhuizen trefzeker. Enkele minuten later kreeg VIOS opnieuw de rekening gepresenteerd voor het hopeloze spel toen Barry Grevenstein simpel werd vrijgespeeld en 0-2 binnen tikte. In het verdere verloop van de eerste helft regende het kansen aan beide zijden. Dennis de Jong en Emre Akçagoz stuiten namens VIOS op doelman Rene van Hemel en was alleen Noah Tuasela trefzeker met een kopbal. Aan de andere kant lieten van Nieuwenhuizen en Grevenstein diverse kansen liggen namens Rood Wit zodat beide ploegen met 1-2 gingen rusten.

Nadat de zichtbaar ontevreden VIOS trainer Maikel Amzand ook zijn derde wissel had ingebracht kwam VIOS beter uit de kleedkamer en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Daarbij kreeg het hulp van Mitchel Ossel die in de 57e minuut een klap uitdeelde en met rood kon vertrekken. VIOS profiteerde direct toen van Hemel een schot uit zijn handen liet glippen en Mojo Kiliç zo de gelegenheid gaf 2-2 te scoren. Ook tegen het tiental uit Putten kreeg VIOS echter niet de volledige controle over de wedstrijd en Grevenstein bracht Rood Wit halverwege de 2e helft met een hard schot in de kruising op een 2-3 voorsprong. Nadat Jelle Pol vanaf de strafschopstip VIOS opnieuw op gelijke hoogte had gebracht vloeiden de krachten aan Rood Wit kant weg. In het laatste kwartier raakte Pol de paal en kwam de Jong in blessuretijd een teen tekort om alsnog de winnende treffer binnen te glijden.

Door het teleurstellende 3-3 gelijke spel verspeeld VIOS de koppositie aan Unicum. Volgende staat de uitwedstrijd bij het troosteloos onderaan staande Elspeet op het programma.

Door: Frits Prins

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier