Eerste thuisoverwinning voor DSV'61 een feit (FOTOREEKS)

Na afgelopen week ZAC in Zwolle met een 3 – 2 nederlaag te hebben verslagen, heeft DSV nu ook op sportpark De Haere de eerste zege te pakken. Met een verdiende maar moeizaam tot stand gekomen 4 – 2 overwinning op Vevo konden de oranjehemden wederom 3 punten aan hun totaal toevoegen.

Trainer Etie Jansen was na afloop “blij met de punten, natuurlijk, maar we hadden er veel meer in moeten schieten, dat was slecht”. Ongelijk had Jansen niet: tot de 90e minuut bleef het daarom  spannend. Pas in die 90e minuut scoorde Henrick Blaauw en bepaalde hij de eindstand op 4 – 2.

Al in het eerste kwartier had Etie Jansen de ploeg een emotionele wake-up-call gegeven: “Zijn we eindelijk wakker, jongens?””, maar het had niet meteen effect. Sterker nog: DSV kwam enkele minuten later zelfs op achterstand. In de 28e minuut trok Martijn Lieferink met een rake kopbal uit een hoekschop de stand weer gelijk en vrijwel meteen daarna drukte DSV door middels een tweede treffer van Johan Westerink. Die stand hield echter geen stand tot de pauze: in de 45e minuut scoorde Vevo wederom.

Na de rust eenzelfde spelbeeld met een volop aanvallend DSV en een counterend Vevo. Er lag veel ruimte aan de linkerkant bij de Doornspijkers, maar grote kansen ontstonden niet of verder niet benut. Pas in de 60e minuut was het weer raak, wederom uit een corner. Lennart Juffer scoorde de 3  – 2. Omdat DSV verzuimde ook Vevo definitief op de knieën te krijgen, bleef het onnodig lang spannend. Pas in de eerder genoemde 90e minuut viel de bevrijdende 4e treffer door Henrick Blaauw. 

Klik HIER voor meer foto’s

 

Foto’s: Wilfred Boon
Tekst: DSV’61

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier