DZC'68 met 4-2 onderuit in en tegen Wezep

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (21/10) met 4-2 verloren van WHC uit Wezep. Het was een meeslepend voetbalgevecht op het scherp van de snede. Een rode kaart voor Robin Faber aan het eind van de eerste helft was van grote invloed op het verdere verloop van de wedstrijd. Doelpuntenmakers voor DZC waren Nick Abbink en Fatih Ilkan.

Wezep, een dorp met zo’n 14.000 inwoners in het noordoosten van de Veluwe. Wezep, vooral bekend van de militaire kazernes, de aardappeltjes (CêlaVíta) en de kip (Plukon, eerder Friki), én WHC. Voetbalvereniging WHC (Wezep Hattemerbroek Combinatie) is gehuisvest op Sportpark Mulderssingel en heeft zo’n 1.200 leden. WHC speelt al jaren op hoog niveau en is een stabiele eerste klasser. Het seizoen begon haperend, maar vorige week werd de eerste overwinning geboekt tegen FC Zutphen, dat met een 5-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. WHC en DZC zaten dus ‘in the winning mood’ en het beloofde een boeiende ontmoeting te worden tussen nummer 7 en 8 van de ranglijst in de 1e klasse D.

DZC beleefde een zeer onrustige start. Er was veel balverlies en men wist elkaar totaal niet te vinden. WHC maakte daar dankbaar gebruik van en DZC werd op alle fronten afgetroefd; het was wachten op de eerste goal. Na een kwartier spelen kwam die er ook via een strakke schuiver na een snelle aanval over links, 1-0. In de minuten daarna herpakte DZC zich enigszins en rond de 25e minuut ontstond de eerste kans; na een mooie combinatie kopte Thomas Kleinlugtebeld net naast. In de 35e minuut was het wel raak; de opnieuw erg sterk spelend Rutger Ebbers maakte een mooie actie op rechts, zette voor en Nick Abbink drukte beheerst af, 1-1. Het werd tijd voor meer, maar die gedachte werd in de 40e minuut wreed verstoord toen Robin Faber, op aangeven van de assistent scheidsrechter, rood kreeg. Het hele gebeuren leidde tot nogal wat commotie op en rondom het veld en de messen werden geslepen. WHC profiteerde meteen van de overtalsituatie en scoorde vlak voor rust de 2-1. DZC ging echter niet in dubbele mineur naar de kleedkamer, want kort daarna rondde Fatih Ilkan een prima actie af met een dito schuiver, 2-2.

In de rust werden de poppetjes op andere posities neergezet. Het had tot gevolg dat Fatih Ilkan en Meron Zehaye werden gewisseld voor Corné de Waard en Fabian Mensah en dat Nick Abbink op de positie kwam te spelen van Robin Faber. Ondanks dat deed de man minder situatie zich gelden. In de 50e minuut kwam WHC na een flitsende actie op rechts, een voorzet en een kopbal op 3-2. Desondanks bleef DZC geloven in zichzelf én om via goed combinatiespel weer op gelijke hoogte te komen. En de kansen daartoe kwamen er ook; Corné de Waard was daarbij nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper van WHC. Aanvallen was het credo en daarom werd ook ‘breekijzer’ Max Riekel nog ingezet, die in het veld kwam voor Sergio Keurntjes. Maar de dappere strijders uit Doetinchem voelden de vermoeidheid in hun benen, hetgeen tegen het einde van de wedstrijd nog een 4-2 stand op het scorebord bracht. Dat in de slotminuten een WHC speler nog rood kreeg, was voor de statistieken. Eindstand derhalve 4-2.

Zo verloor DZC een meeslepend voetbalgevecht in Wezep. Het begon zwak, kwam twee keer op achterstand, maar knokte zich steeds terug in de wedstrijd. Ook met een man minder en een 3-2 en 4-2 achterstand bleven de mannen van Stéven Verheijen gaan. Het leverde een trotse hoofdtrainer op, die zich nu, samen met zijn technische staf, moet voorbereiden op de volgende ‘clash’ aanstaande zaterdag (28/10) thuis tegen DETO uit Vriezenveen. DETO, Door Eendracht Tot Overwinning (alweer zo’n mooie slogan), doet het goed, staat derde, en is een geduchte tegenstander. Hopen dat DZC de voornoemde slogan naar zich toetrekt !!

Opstelling: Job Adema; Jody Keuben, Robin Faber, Sergio Keurntjes (Max Riekel), Jordy Nijholt; Mathijs de Waard, Nick Abbink, Rutger Ebbers; Fatih Ilkan (Corné de Waard), Meron Zehaye (Fabian Mensah), Thomas Kleinlugtebeld.

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier