2e divisie l Evenwicht in Gelderse derby De Treffers – FC Lienden (FOTOREEKS)

Groesbeek – FC Lienden speelde zaterdag 21 oktober in Groesbeek tegen De Treffers. Na het gelijke spel van vorige week tegen Koninklijke HFC wilde de spelers van Hans Kraay jr. een goed resultaat halen in Groesbeek. Om zo de aansluiting te houden bij de bovenste clubs uit de Tweede Divisie. Eindstand 2-2.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor De Treffers. Gelijk in de eerste minuut was er een bal op de paal,  De  Treffers speler Tom Beissel gaf vanaf rechts een voorzet het zestienmetergebied binnen, waar de bal voor de voeten kwam van Coen Maertzdorf die vervolgens de bal op de paal schoot. Een paar minuten later schoot De Treffers verdediger Joris Janssen uit een corner net over.
De Treffers waren duidelijk beter en kregen nog een paar goede mogelijkheden, het was eigenlijk wachten op de openingstreffer voor De Treffers. Echter was het Erik van Eem die in de 31ste minuut FC Lienden op voorsprong bracht, Erik van Eem zette zelf vanaf rechts een aanval op, hij maakte een één-twee met Jawad Bellahsan en kreeg de bal in het zestienmetergebied weer terug in de voeten en ronde uit een moeilijke hoek knap af , 0-1.
De Treffers gingen in het vervolg van de wedstrijd verder met aanvallen en kregen direct na de 0-1 een goede mogelijkheid via Nick de Bondt, gelukkig ging zijn bal net voorlangs het doel van Jan Schimmel. FC Lienden kreeg nog een kleine kans na een verkeerde pass van De Treffers middenvelder Eef van Riel, helaas konden Jawad Bellahsan en Milad Intezar niet optimaal gebruik maken van deze mogelijk.
In de 37ste minuut kwamen De Treffers dan op gelijk hoogte, de bal werd door middenvelder Robin Janssen hoog in de zestien geschoten en daar kon Coen Maertzdorf de bal klaar leggen voor de inkomende Wouter op den Camp, die de bal op het doel schoot. De bal raakte helaas nog het been van Emilio Samsey en werd daardoor zodanig van richting veranderd dat de bal over de kansloze Jan Schimmel heen caramboleerde, 1-1.

Vrijwel direct naar rust kwamen de Treffers op voorsprong. De bal kwam vanaf links het strafschopgebied binnen richting Bram Eltink, Mo Bendadi probeerde hem af te stoppen en kwam daarbij ten val, volgens scheidsrechter Marc Nagtegaal raakte Mo Bendadi tijdens die val de bal met de hand en legde de bal op de stip. Nick de Bondt ging voor De Treffers achter de bal staan en plaatste de bal in rechtse onderhoek, FC Lienden keeper Jan Schimmel raakte de bal nog met zijn vingertoppen aan, maar helaas viel de bal alsnog via de binnenkant van de paal binnen.
Vanaf de zestigste minuut kreeg FC Lienden iets meer grip op de wedstrijd en kwamen er een paar kansen, Frank Wiafe schoot over, een vrije trap van Mo Bendadi belande op de lat en de ingevallen Jop van Steen kwam ook nog dicht bij een treffer, maar De Treffers keeper Jordy van de Kracht stond een doelpunt in de weg.
In de 76ste minuut was er dan een hele grote mogelijkheid voor De Treffers, een hoge bal werd rond de middenlijn door Jermo Wilsterman verkeerd aangenomen en belande in de voeten Nick de Bondt, Nick de Bondt kon vervolgens een diepe bal geven op De Treffers aanvaller Cedric Badjeck die vrij kon doorlopen richting het doel van Jan Schimmel, Jan Schimmel liet vervolgens perfect keeperswerk zien en kon op de rand van de zestien de vrije kans van Cedric Badjeck afstoppen.
Vervolgens was het weer scheidsrechter Marc Nagtegaal die de bal op de stip legde maar nu voor FC Lienden, de door Mo Bendadi genomen vrije trap vanaf rechts kwam bij de tweede paal terecht waar de Treffers voetballer Robin Jannsen de bal op z’n hand kreeg. Natuurlijk ging voor FC Lienden Danny van de Meiracker achter de bal staan en hij schoot de bal snoei hard door het midden binnen, 2-2. Vervolgens kregen De Treffers nog een mogelijkheid op 3-2, maar Jan Schimmel stond andermaal goed op te letten en kon de bal uit het doel tikken. In de 87ste minuut viel Frank Wiafe nog uit met een blessure aan zijn voet, doordat alle wissels al waren gebruikt moesten de laatste minuten van wedstrijd met tien man gespeeld worden.
Voor de eindstand maakte dit niks meer uit en na 3 minuten extra tijd floot scheidsrechter Marc Nagtegaal voor het eindsignaal.

Meer dan een punt zat er zaterdag niet in voor Hans Kraay jr en zijn jongens. Het was een wedstrijd waarin De Treffers iets meer mogelijkheden kregen dan FC Lienden, maar gelukkig voor FC Lienden lieten ze het na om deze mogelijkheden te benutten. Volgende week zondag speelt FC Lienden weer een uitwedstrijd in Amsterdam tegen AFC. AFC staat op een 17de plek in de competitie maar wonnen afgelopen zaterdag wel met 0-1 uit bij de IJsselmeervogels.
Foto’s: Philip Cousin

Klik HIER voor meer foto’s

Klik HIER voor album twee

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!

Stand in deze klasse hier