DTS Ede pakt verdiend punt bij koploper LRC Leerdam

DTS Ede was vanmiddag dicht bij een stunt om koploper LRC Leerdam in eigen huis te verslaan. Na een vroege openingstreffer van Jamal Ouassif hadden de Edenaren lang zicht op de volle buit, maar de thuisploeg wist in de slotfase alsnog langszij te komen. Wederom ging het in het zicht van de haven net mis.

Voorafgaand aan dit duel waren de verhoudingen duidelijk. LRC Leerdam had de volle buit binnen met 12 punten en trof in DTS Ede een ploeg met slechts twee punten. De thuisploeg had dan ook vast op een makkelijkere middag gerekend als dat het uiteindelijk kreeg. De thuisploeg ging vanaf de aftrap meteen op jacht naar een vroege treffer, maar kreeg al snel het deksel op de neus. Met een perfect uitgevoerde counter wisten de Edenaren de scoren te openen. Vanuit het eigen druk bezette strafschopgebied werd de bal uitverdedigd naar Mohamed Laukili die zich op het middenveld vrijspeelde en met een diepe bal op rechts Jamal Ouassif bereikte die met zijn snelheid er vandoor ging en van afstand raak schoot; 0-1. Een mooie opsteker voor DTS Ede. LRC Leerdam liet zich niet van de wijs brengen en bleef de Edenaren onder druk zetten. Het had gedurende het volgende half uur meerdere mogelijkheden om te scoren, maar liet dit na. Zo ging er in de 13e minuut een bal op de paal. Kopte spits Ansu Camara van dicht bij in kansrijke positie via de grond over en redde DTS goalie Robin Franken in de 30e minuut op fraaie wijze. DTS Ede voetbalde zich daarna onder die druk vandaan en liet richting rust nog enige mogelijkheden liggen. Zo was Jamal Ouassif in de 37e minuut dicht bij een tweede treffer, maar zijn inzet in de korte hoek werd gepakt. Niet veel later ging een mooi boogballetje net over.
In het tweede bedrijf stond de organisatie van DTS Ede als een huis. De thuisploeg ging uiteraard op jacht naar de gelijkmaker, maar de Edese defensie kwam amper meer in moeilijkheden. Daarnaast wisten de Edenaren enige malen gevaarlijk door te komen. Het combineerde bij vlagen prima. Zo was Jamal Ouassif in de 49e minuut dicht bij een treffer. De thuisploeg bleef er in geloven en daarmee ontwikkelde zich een boeiend duel. In de laatste kwart kreeg DTS Ede het toch moeilijker. Zo was LRC Leerdam spits Ansu Camara in de 71e minuut dicht bij een treffer. Zijn inzet werd in eerste instantie nog gekeerd door Robin Franken en ging in de rebound net naast. Niet veel later kon DTS Ede Captain Bram Holtman alleen door, maar werd hij op het laatste moment nog door twee man afgestopt. Vijf minuten voor tijd viel dan toch nog de gelijkmaker. DTS Ede kreeg de bal niet weg uit eigen defensie en Ansu Camara pikte de bal op en wist vanuit de draai ditmaal wel raak te schieten; 1-1. In de blessuretijd was er nog een vrije trap van Anouar Tmim die door Jamal Ouassif net naast werd gekopt en daarmee eindigde het duel in een gelijkspel.
Een verdiend punt voor DTS Ede, wat komend weekend in eigen huis aantreed tegen Sliedrecht.
LRC Leerdam – DTS Ede 1-1 (0-1)
Doelpunten: 3. Jamal Ouassif 0-1, 85. Ansu Camara 1-1
Gele kaarten: Mohamed Laukili, Joel van Wijk, Anouar Tmim, Akram Chentouf, Dylan Verschoor, Thijs Janssen
LRC Leerdam: Thijs Janssen, Furkan Cetin, Wesley Swets, Ricardo Papilaja, Danny van Steijn (46. Jeffrey Winkelman), Thomas Heideman, Sedan Ozan, Akram Chentouf (79. Dylan Verschoor), Cedrick Sangwa, Ansu Camara, Ali Yilmaz (60. Robin Boekhout).
DTS Ede: Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema, Joel van Wijk, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten (86. Stijn van Elferen), Haikaz Vervaart, Anouar Tmim, Mohamed Laukili, Jamal Ouassif, Yassine Farah.

 

Door: Rene Willemsen

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier