DFS behaald zakelijk overwinning op AZSV, 2-0

DFS behaalde vandaag een zakelijke overwinning op de Aaltenaren, waardoor men goed mee blijft doen in de Hoofdklasse B. De eerste kans van de wedstrijd was voor de Aaltenaren. Doelman Veeneman stond echter op zijn post en voorkwam met een sublieme reflex een achterstand voor de thuisploeg. 

Aan de overzijde zorgde Arjan Goorman, na een mooie DFS-aanval, met een harde schuiver in de elfde minuut voor de vroege DFS-voorsprong, 1-0. In de daaropvolgende fase vergat DFS een ruimere voorspong te nemen op de bezoekers. Een aantal mogelijkheden leverde uiteindelijk niets op. AZSV kam in deze fase niet verder dan een schot die naast verdween. Nadat Bokila zijn inzet door doelman Ebbers gestopt zag worden redde doelman Veeneman bekwaam op een inzet van de bezoekers. Voor DFS verdween een schot van de opgestoomde back Van Alst vervolgens naast de goal van doelman Ebbers, waardoor beide ploegen uiteindelijk gingen rusten met een minieme voorspong voor de thuisploeg.

In de tweede helft waren er weinig mogelijkheden te noteren voor beide ploegen. Nadat Luciën Dors een voorzet verkeerd aannam, waardoor er een mogelijkheid verloren ging schoten de bezoekers voorlangs en over. Voor DFS, dat in deze fase wat verslapte, verdween nog een schot naast de goal van Ebbers. Vrouwe Fortuna was DFS vervolgens goed gezind toen een inzet van de Aaltenaren via de lat geen goal opleverde. Zeventien minuten voor tijd scoorde Noë Bokila vanuit een scrimmage de beslissende 2-0 voorsprong voor DFS. Drie minuten voor tijd teisterde AZSV nog een keer de lat achter doelman Veeneman. Deze kans was de laatste mogelijkheid voor de bezoekers, zodat de wedstrijd uiteindelijk verdiend in een 2-0 overwinning eindigde voor DFS.

Door deze driepunter is DFS opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B.  

Volgende week staat om 15:00 uur de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn op het programma.

Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Melvin van Osenbruggen (67, Qendrim Beqiraj), Marc Harlaux Thijs Hendriks (82. Nick Romein), Luciën Dors, Noë Bokila (79 Alex Scheffer)

 

Door: Corné Meijering

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier