Voorbeschouwing Gelderse Derby: De Treffers tegen FC Lienden

Zaterdag is op Sportpark Zuid in Groesbeek de Gelderse derby De Treffers – FC Lienden. Een ontmoeting tussen 2 clubs uit het zondagvoetbal die elkaar door en door kennen. De wedstrijd, die om half vier begint, wordt op zaterdag gespeeld in plaats van op zondag om een rechtstreekse registratie van de wedstrijd op FOX Sports mogelijk te maken.

Na 8 speelronden is het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen 3 punten in het voordeel van FC Lienden.

Na het moeizame gelijkspel van afgelopen zondag tegen Kon. HFC bevindt FC Lienden zich nog steeds op een verdienstelijke gedeelde 3e plek op de ranglijst. Het gat met Katwijk, de ploeg die dit seizoen tot nu toe ongenaakbaar is, is wel verder vergroot. Rondom die 3e plek is het intussen wel dringen geblazen. De marge tussen de nr. 3 en de nr. 9 (De Treffers) bedraagt maar 3 punten. Verlies zaterdag kan voor FC Lienden zo maar een behoorlijke val op de ranglijst tot gevolg hebben. Dat zal de ploeg van trainer Hans Kraay jr. willen voorkomen en bovendien zullen er revanchegevoelens zijn voor de kansloze 4-0 nederlaag in de laatste confrontatie (afgelopen seizoen) op sportpark Zuid tussen beide ploegen. Bij FC Lienden is Jop van Steen na zijn blessure weer aangesloten bij de groep en naar verwachting maakt Jawad Bellahsan weer deel uit van de selectie. De kort geleden weer aangesloten pechvogel Wouter de Vogel lijkt na zijn in de wedstrijd tegen Kon. HFC opgelopen zware blessure daarentegen geruime tijd uitgeschakeld.

Tegenstander De Treffers, net als FC Lienden voormalig algeheel landskampioen amateurvoetbal, kent een enigszins wisselvallige start van het seizoen. Met een doelsaldo dat precies gelijk is aan dat van FC Lienden (17 voor, 15 tegen) wordt met 11 punten de 9e stek ingenomen. Hiermee wordt in Groesbeek geen genoegen genomen en de ploeg zal de prestatie van vorig seizoen, toen op een verdienstelijke 4e plaats werd geëindigd, ten minste willen evenaren. De club heeft er de mogelijkheden, selectie, organisatie en accommodatie voor. En op dit moment mogen de roodzwarten zich, kijkend naar de verrichtingen van aartsrivaal en dorpsgenoot Achilles’29, zelfs weer de beste ploeg van Groesbeek noemen wat een goed gevoel zal geven op sportpark Zuid. Dat trainer Anton Janssen, bezig aan zijn 3e seizoen bij De Treffers, over een kwalitatief sterk team beschikt bewijzen resultaten als de 2-0 winst tegen GVVV en de 1-5 zege afgelopen zaterdag in Spakenburg tegen IJsselmeervogels. Vooral in de 2e helft kwam de ploeg zaterdag indrukwekkend voor de dag. FC Lienden is gewaarschuwd want ook zaterdag kan een gemotiveerde tegenstander verwacht worden die blaakt van zelfvertrouwen en de in gang gezette lijn zal willen doorzetten. Op knappe wijze weet de Groesbeekse ploeg telkens weer een selectie van niveau samen te stellen. Ook dit seizoen lijkt het vertrek van spelers als Robert Mutzers (afgelopen seizoen goed voor 17 doelpunten), Wesley Meeuwsen (afgelopen seizoen 16 keer scorend), en Frenk Keukens prima opgevangen. Spelers als Cedric Badjeck (Excelsior), Dyon Gijzen (MVV) en Patrick Heesakkers (GVVV) kwamen ervoor terug en daarnaast werden spelers uit de jeugd aan de selectie toegevoegd. Voor de doelpuntenproductie zorgen nu vooral Nick de Bondt (7 x gescoord) en de Kameroenese spits Cedric Badjeck (6 x gescoord). Beide relatief nog jonge spelers hebben het tot nu toe nog niet in het betaald voetbal kunnen maken en willen zich nu in de Tweede divisie, het als hoogste amateurniveau bij uitstek geschikte podium, weer in de kijker spelen om zodoende toch de stap terug naar betaald voetbal te kunnen maken. Tekenend voor het beleid van de club is dat al enige spelers in de selectie zijn vastgelegd voor het voetbalseizoen 2018-2019.

Ontmoetingen tussen De Treffers en FC Lienden zijn, met uitzondering van de laatste confrontatie in Groesbeek, over ’t algemeen redelijk gelijkopgaand en spannend. Ook zaterdag kan een spannende en aantrekkelijke wedstrijd verwacht worden waarbij FC Lienden sterk voor de dag zal moeten komen om tot een goed resultaat te komen. Hopelijk kan de ploeg hierbij op de nodige support vanuit de Betuwe rekenen.

De wedstrijd, die zaterdag om half 4 begint, staat onder leiding van de talentvolle 24 jarige scheidsrechter Marc Nagtegaal uit Hendrik Ido Ambacht die eerder dit seizoen met de curieuze strafschoppenserie bij de KNVB bekerwedstrijd tussen FC Lisse en Hoek voor de nodige ophef in voetballand zorgde en daarbij het nodige over zich heen kreeg. Iets wat geen leuke ervaring moet zijn geweest maar waarvan je wel sterker kunt worden. Hopelijk heeft de jonge arbiter deze ervaring kunnen afsluiten.

 

Stand in deze klasse hier