Voorbeschouwing: FC Zutphen op bezoek bij sub topper DETO in Vriezenveen

FC Zutphen treft komende zaterdag een zware tegenstander in opnieuw een uitwedstrijd namelijk DETO in Vriezenveen. DETO heeft zich vorig seizoen ternauwernood via de nacompetitie kunnen handhaven in deze klasse, maar is dit seizoen ijzersterk begonnen. In de derby afgelopen zaterdag tegen buurman DOS “37 verpulverden de mannen van DETO hun plaatsgenoten met liefst 6-1. 

Na een half uur was de strijd al gespeeld en stond DETO met knap aanvalsspel al op een onoverbrugbare voorsprong van 3-0. DETO staat op de 3e plaats met 1 punt achterstand op de beide koplopers en is dan ook tegen FC Zutphen zwaar favoriet.

De Zutphenaren moeten zich niet laten ontmoedigen na de zware 5-1 nederlaag in Wezep bij WHC. De gastheren uit Wezep begonnen eveneens overrompelend, en kwamen verdiend op voorsprong. Via een prachtig doelpunt van Aldo Joaquim kwam FC Zutphen op gelijke hoogte. Maar kort daarna was de wedstrijd in enkele minuten beslist via 2 doelpunten van WHC, die tot stand kwamen na concentratieverlies. Dat was jammer, want anders hadden we een heel andere wedstrijd gezien. Tevens is het van belang om in het veld af en toe een wijziging door te voeren, als een speler van de tegenstander niet te houden is, en continu voor gevaar zorgt. Dat is ook nog iets wat een automatisme in het elftal moet worden.

Zaterdag maakte Shabani Rajabu zijn debuut in de hoofdmacht van FC Zutphen. En hij deed dat zeker niet slecht. Het geeft aan dat FC Zutphen in de breedte over goede spelers beschikt. Maar het moet er nu alleen nog uit moeten komen door een goede teamprestatie neer te zetten. Dat kan alleen maar verbeteren als er langzamerhand weer wat meer spelers terug komen. De keus voor de technische staf wordt dan weer groter.

Radjindher Banwari speelde zaterdag een goede wedstrijd in het 2e elftal. Dit elftal doet het prima, want ondanks het feit dat zij ook steeds in wisselende samenstelling spelen, hebben ze na de uit overwinning van afgelopen zaterdag de koppositie gepakt. Verder zal Joshua Palm na zijn ongelukkige 2e gele kaart die hij vorige week op liep, ook weer beschikbaar zijn na zijn wedstrijd schorsing. Luuk Meijer verliet afgelopen zaterdag geblesseerd het veld. Laten we hopen dat hij weer beschikbaar is. Verder komt spits Aldo Joaquim steeds beter in vorm. Hij is, naast zijn individuele kwaliteiten, een echte team speler.

FC Zutphen heeft daarom genoeg mogelijkheden om het DETO komende zaterdag moeilijk te maken. Als er met een punt terug gekomen wordt en de komende thuis wedstrijd tegen SDVB 3 punten kunnen worden gepakt, is er weer aansluiting met de middenmoot. Zo ver is het nog lang niet, maar zonder strijd is er geen overwinning.

De wedstrijd begint komende zaterdag om 14.45 uur.

 

Door: Gerjan Nijland

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier