Eldenia met minimale cijfers thuis onderuit tegen Eendracht'30

Arnhem – Onder welhaast zomerse omstandigheden speelde Eendracht jl. zondag de uitwedstrijd in Elden (Arnhem) tegen Eldenia. Met ’n veel te mager uitgevallen 1-0 overwinning kon men later terug in Mook ook nog feestelijk genieten van het nazomer weer.

Na even wat verkennend heen en weer geschuif van de bal in de beginfase nam Eendracht stoutmoedig het initiatief in Elden.De twee jeugdige en veelvuldig diepgaande flankspelers Bas Roeloffs en Milan van Leth zorgden voor veel onrust in de defensie van de thuisclub. En al snel kwamen er de eerste kansen. Remco Benders werkte zich in aanvallend een slag in de rondte. Maar ook verdedigend stond Eendracht als een huis. Want Niek Smulders vormt daar inmiddels met aanvoerder Daan van Veenendaal een heel sterk centraal duo.

Eendracht speelde met fris aanvallend voetbal de thuisclub bij vlagen van de mat. Enige, maar niet onbelangrijke, minpunt was daarbij dat de kansen, weer niet, werden benut. Een ruststand van 0-3 was zeker niet onverdiend geweest.

Maar helaas dus stond er gewoon 0-0 op het scorebord. De tweede helft begon als een kopie van de eerste. Eendracht had in de beginfase weer een aantal doelrijpe kansen via de hardwerkende spits Dennis Abbenhuis, Remco Benders en anderen. Eldenia putte uit al die gemiste kansen blijkbaar moed en kroop zelfs langzaam wat uit z’n schulp. In de 75e minuut was er zelfs de 1e serieuze kans !? voor de thuisclub. Gelukkig voor de groenwitten ging de bal tergend langzaam langs de goede kant van de paal voorlangs. Net toen er een kantelmoment in de wedstrijd leek aan te komen was daar Remco Benders die bij weer een van de vele Eendracht aanvallen z’n man uitspeelde en vanaf rand 16 meter uithaalde en via een tegenstander de Eldeniakeeper kansloos liet. … Eindelijk de verlossende treffer.

Eldenia werd met de neus op de feiten gedrukt en leek daar nu ook achter te komen. Ze gingen dan ook wat feller de duels in en dat zorgde voor flink wat overtredingen (en blessures). Eendracht daarentegen kreeg in de uitvallen goede kansen via Bas Roeloffs en Milan van Leth en ook Dennis Abbenhuis was diverse malen dichtbij de verlossende en meer dan verdienende 2e treffer. Maar het vizier stond niet op scherp. Dardan Gabrica kwam bij de groenwitten Dennis Watson op het middenveld aflossen en Ruben Verwaaijen verscheen binnen de lijnen voor de aangeslagen Niek Smulders. De laatste 10 minuten werd het toch nog “billenknijpen” voordat de eerste uitoverwinning in de 3e klasse een feit zou zijn. Eendrachtkeeper Michiel Peters Weem moest nog een keer alles uit de kast halen bij een vlammend afstandsschot en toen was er na ook nog 5 minuten blessuretijd was daar de vreugde van de overwinning.

Met “6 uit 4” heeft Eendracht een mooi plaatsje in de grote middenmoot van klasse 3D. Vier punten achter koploper Beuningse Boys die “slechts” 4 punten meer heeft dan de groenwitten. Maar aan de andere kant is “het gat” met rode lantaarn dragers ONA’53 en Groesbeekse Boys ook maar 5 punten.

In Beuningen is de aftrap tegen de koploper komende zondag, weer ’n uitwedstrijd dus, om 14.00 u

 

Tekst: Eendracht’30

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier