Tegengoal vlak voor rust nekt Keijenburgse Boys in en tegen Rheden

Voor Keijenborg stond op 15 oktober de 2de uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Sportcombinatie Rheden was de tegenstander. Deze ploeg had vorige week zijn eerste punt gepakt, door met 2-2 gelijk te spelen tegen FC Trias. Hierdoor staan ze 3 punten achter Keijenborg, bij winst kan Keijenborg dus al een serieus gat slaan.

Ondanks de nederlaag van vorige week, wijzigde Dave Clephas niets aan zijn opstelling. De wedstrijd kwam relatief langzaam op gang. In het begin was het aftasten geblazen, Rheden probeerde wel wat, maar tot echt gevaar kwam het niet. Wel duidelijk was dat als Rheden gevaarlijk zou worden, het via de zijkanten moest gebeuren, hier waren twee snelle jongens geposteerd. Maar de eerste grote kans was voor Keijenborg. Een slechte terugspeelbal werd onderschept door Giel Goossens, en hij kon vrij op de keeper af. Helaas schoot hij op de voeten van de Rhedense doelman. Na ongeveer twintig minuten besloot een Rhedense middenvelder vanuit de tweede lijn te schieten. Björn Grotenhuys kon deze bal net op de lat tikken, echter kon de rebound door Rheden-spits Patrick d’Hulst worden ingekopt, 1-0.

Tijd voor Keijenborg om de rug te rechten, en dit gebeurde ook wel. Sterker nog, Keijenborg werd sterker, en dit resulteerde wel in kansjes. Het grootste gevaar kwam vanaf de linkerkant. Hier was het Joep Korenblik die elke keer zijn directe tegenstander te snel af was. Vlak na de 1-0 van Rheden kreeg Keijenborg een vrije trap op een mooie positie. Vanaf de bank werd al geroepen:’Doe maar Tom’. En uiteraard ging Tom Goossens ook achter de bal staan. Met een prachtige boog viel de bal achter de muur zo in de touwen, 1-1. En nog geen tien minuten later was het weer raak. Een mooie bal werd goed gecontroleerd door Bjorn Hiddink, hij kapte naar zijn linkerbeen en schoot. Deze inzet kon de keeper nog keren, maar op de rebound van Joep Korenblik was hij kansloos, 2-1. Een terechte tussenstand. Even een kwartier volhouden en dan rustig rusten met een voorsprong, tenminste dat dacht men. Vlak voor de rust kreeg Rheden nog een cornerbal doordat er niet goed werd uitverdedigd door Keijenborg. Deze bal kwam in de kluts goed te liggen voor Alan Hermsen, en hij schoot in het uiterste hoekje de 2-2 binnen. Pffff, een beste tegenvaller, in de rust het even goed neerzetten en dan weer vol doorgaan in de tweede helft.

Nou, het was allemaal minder waard, Rheden kwam erg gemotiveerd uit hun kleedkamer. Keijenborg werd het eerste half uur van de tweede helft volledig met de rug tegen de muur gezet. De vraag was niet of er een tegengoal kwam, maar wanneer deze kwam. Verschillende voorzetten konden niet tot goal worden gepromoveerd door de Rhedense voorhoede. En zelfs een niet te missen kans, werd toch gemist. Uiteindelijk kwam de tegengoal pas 20 minuten voor tijd. Een harde voorzet over rechts werd wederom door Patrick d’Hulst binnengegleden, 3-2. Hierna nam Rheden wel gas terug, maar Keijenborg kon niet meer echt een vuist maken. Vlak voor tijd werd een uitbraak van Rheden onschadelijk gemaakt, dit resulteerde in een ingooi. En Rheden heeft een speler die dit ver kon. Zo ver dat de bal achter laatste lijn van Keijenborg belandde. Onno van Naamen wist van deze verre ingooi af en hij verlengde de bal met zijn hoofd over Björn Grotenhuys heen, 4-2. De wedstrijd was beslist in het voordeel van Rheden. Terecht?, gezien de tweede helft wel, zo eerlijk moet je zijn. Na de 4-2 kon Keijenborg nog wel iets terug doen, een cornerbal bleef liggen in de zestien en Raymond Sessink was attent, zijn bal werd nog van richting veranderd en hierdoor werd het nog 4-3.

Helaas, een nederlaag was niet nodig geweest, een punt was namelijk echt haalbaar. Het is voorlopig voor Keijenborg nog wennen aan het nieuwe niveau,en dit is ook logisch. Een ploeg als Rheden zal nog wel vaker getroffen worden. Een ploeg die slim gebruikt maakt van de foutjes die af en toe nog plaatsvinden.

Volgende week speelt Keijenborg wederom een uitwedstrijd. Maar het is relatief dicht bij huis, VIOD uit Doetinchem is namelijk de tegenstander. Afgelopen zondag wist VIOD knap te winnen van VVO, het werd 1-0. Tevens is het samen met DCS nog ongeslagen. Een lastige pot dus. Er wordt zondag 22 oktober om 14:00 afgetrapt op Sportpark Dichteren.

 

Door: Jesper Giesen

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier