Leen Looyen nieuwe technisch commissaris N.E.C.

Leen Looyen treedt per direct toe tot de Raad van Commissarissen van N.E.C. Nijmegen. Hij zal de rol van technisch commissaris op zich nemen. Het STAK heeft het gat van technisch commissaris, na het vertrek van Peter Wisgerhof, nu dus opgevuld met de zeer ervaren Looyen.
Looyen startte zijn carrière als trainer van N.E.C. van januari tot juni 1974, daarna was hij nog meermaals in dienst bij de Nijmeegse formatie. Van 1994 tot 2007 was hij dertien jaar actief als technisch directeur. Naast Sjang Emons, Ton Hendriks en Leonard Ariëns neemt Looyen nu ook plaats in de RvC.

STAK
Pieter Tra, voorzitter van het STAK, is blij met de keuze voor Looyen: ”Leen kent iedereen in Nijmegen en omstreken. Daarnaast kent hij de club, de cultuur en de identiteit van N.E.C.. Hij staat voor kwaliteit en is een zeer gedegen vakman gebleken in zijn carrière. Ook heeft hij een scherpe en kritische blik op technische zaken. Leen kan vanuit zijn kennis een uitstekend klankbord zijn voor Remco Oversier. En het allerbelangrijkste is dat hij graag mee wilde bouwen aan het nieuwe N.E.C..”

Enthousiasme
Leen Looyen had zelf ook wel oren naar een terugkeer bij N.E.C.: ”De geluiden dat N.E.C. geïnteresseerd was om mij een functie te geven binnen de organisatie werden steeds serieuzer. Dan ga je er toch over nadenken. Toen de gesprekken liepen sprak mij de visie van de nieuwe directie heel erg aan. Het is natuurlijk wel een heel andere functie dan ik eerder bij N.E.C. heb bekleed, maar dat maakt de uitdaging juist mooier. We willen de club boven alles zetten en ik denk dat ik met mijn ervaring een belangrijke rol kan spelen binnen de club. Ik kijk ernaar uit mijn bijdrage te leveren aan de toekomst van deze mooie club.”

 

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!