FC Lienden en Koninklijke HFC delen de punten (SAMENVATTING)

Op een zon overgoten zondag middag 15 Oktober speelden FC Lienden en Koninklijke HFC tegen elkaar op sportpark de Abdijhof in Lienden. Het beloofde een belangrijker wedstrijd te worden, beide ploegen hadden allebei even veel punten. Doordat GVVV zaterdag gelijk had gespeeld tegen Kozakken Boys was het voor beide ploegen de uitgelezen mogelijkheid om weer aansluiting te krijgen richting die tweede plaats in de Tweede Divisie.

De eerste helft begon rommelig, beide ploegen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en er werd vaak de lange bal gehanteerd. FC Lienden kreeg in de begin fase een paar kleine kansen via Nathan Bijl en Erik van Eem, de kans van Erik van Eem was daarbij nog het grootst, maar zijn schot ging net voorlangs. In de 17de minuut kwam HFC uit het niets op voorsprong, er werd bij FC Lienden niet geconcentreerd genoeg verdedigd en daardoor kwam de bal op zo’n achttien meter van het doel voor de voeten van HFC middenvelder Roy Castien, Roy Castien keek goed en  plaatste de bal met een droge knal in de rechter onderhoek. FC Lienden keeper Jan Schimmel stond op zijn verkeerde been en kon alleen maar toe kijken hoe bal over de doellijn in het net verdween, 0-1. In het vervolg van de eerste helft bleef het spel van beide kanten erg slordig, geen van beide ploegen kon goed controle houden over de bal en daardoor ging het spel van links naar rechts over het veld zonder dat dit tot grote kansen kwam. Bij FC Lienden werden er veel duels op het middenveld verloren, waardoor FC Lienden vaak de lange bal ging hanteren richting Danny van den Meiracker en Frank Wiafe, heel veel gevaar leverde dit niet op. HFC moest het daar in tegen hebben van de snelle omschakelingen via Roy Castien en Kevin Sterling, die probeerde dan een snelle aanval op te zetten en dat leverde een paar gevaarlijke momenten op, maar echt uitgespeelde kansen waren er niet. In de 45ste minuut viel dan ook weer uit het niets de gelijkmaker, terwijl de meeste supporters al vrede hadden genomen met een 0-1 rust stand, werd er bij FC Lienden via een ingooi aan de linker kant een aanval opgezet. De bal kwam aan de linker zijde in de voeten van Kenny Elders en die gaf een hoge voorzet richting Milad Intezar, die stond op zo’n elf meter van het doel en nam de bal in één keer op de schoen richting het doel van HFC keeper Gerard van Rossum. De bal sloeg als een komeet via de onderkant van de lat binnen, 1-1. Op een mooier moment zo vlak voor de rust had dit doelpunt niet kunnen vallen.
FC Lienden begon met goed voetbal aan de tweede helft, er werd meer gecombineerd en de spelers van Hans Kraay jr. kwamen zelfs tot verschillende kansen. De ballen gingen vaak over rechts en via Frank Wiafe kwam er dan een actie met een voorzet, echter ontbrak het dan vaak soms net aan dat beetje geluk om tot een grote kans te komen. Emilio Samsey kreeg na 51 minuten een mooie kans uit een corner, maar zijn kopbal ging net voorlangs. Daarna kwam HFC weer wat beter in de wedstrijd en ze doken dan ook twee keer gevaarlijk op voor het doel van Jan Schimmel, deze kon echter met twee goede reddingen een doelpunt voorkomen. Ook de twee daarop volgende vrije trappen van HFC middenvelder Roy Castien werden door Jan Schimmel goed gepareerd. Vervolgens kwam er meer strijd in de wedstrijd en waren er wat kleine opstootjes, dit kwam het spel niet ten goede. Beide teams leverde maximale inzet om tot een winnend doelpunt te komen, voor het publiek was het vermakelijk, maar uitgespeelde mogelijkheden leverde het niet meer op. De eindstand van 1-1 was dan ook gezien het spelbeeld een meer dan terechte uitslag.
Dan wil ik nog heel even stilstaan bij FC Lienden speler Wouter de Vogel die tijdens een actie in de 70ste minuut zeer zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie. Wouter de Vogel keerde een paar weken terug in de selectie van FC Lienden, in het verleden is hij al vaker geblesseerd geweest aan zijn knie en nu treft het hem helaas weer. Namens FC Lienden willen we Wouter de Vogel heel veel sterkte wensen.
Volgende week zaterdag 21 Oktober speelt FC Lienden uit tegen de Treffers in Groesbeek. Dit is zoals altijd voor beide teams een mooi affiche, FC Lienden zal er alles aan doen om weer te winnen en zodoende aansluiting te houden met de bovenste teams van de Tweede Divisie. Makkelijk zal dit niet worden want De Treffers overklaste afgelopen zaterdag in Spakenburg de IJsselmeervogels met 1-5.

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier