Monsterscore voor Noord Veluwe Boys tegen HFC Storica

Vorig jaar wist Noord Veluwe Boys niet te winnen van HFC Storica op Sportpark Het Hoge Laar, vandaag was direct al duidelijk dat Noord Veluwe Boys dit niet nog een keer wou overkomen. Vanaf de aftrap ging Noord Veluwe Boys in de aanval wat direct al voor een kans voor Ronald Winter zorgde. Zijn poging kon nog gestuit worden door de keeper van Storica, maar de verdedigers leverden de bal in bij Joël Veldman die de keeper wist te verschalken. Noord Veluwe Boys bleef druk zetten op de defensie van Storica. Ali Dawud wist twee man te verschalken op de achterlijn en gaf de bal voor op Emel Ugljanin die de bal beheerst binnen schoot. De twee doelpunten die Noord Veluwe Boys daarna maakte werden afgekeurd vanwege buitenspel, hetgeen zeer discutabel was. In een zeldzame aanval van Storica wist de rechtsbuiten een bal terug op de 16 te leggen en stond keeper Amar Ugljanin op het verkeerde been. Zou Noord Veluwe Boys zich weer in de luren laten leggen? Het antwoord was nee. Ali Dawud zag de keeper te ver voor zijn goal staan en schoot de bal beheerst binnen. Zo ging NVB met een 1-3 voorsprong de kleedkamer in.

De thee was nog niet op of de 1-4 en 1-5 konden op het scorebord genoteerd worden. Beide doelpunten kwamen van de voet van Gijs van Hulst. In de tussentijd werden er nogmaals twee doelpunten voor buitenspel afgevlagd door de grensrechter van Storica, in de hoop de score wat te kunnen beperken. De na de rust ingevallen Jan Reurink heerste op de rechterflank met vele rushes vanuit de achterhoede tot de achterlijn. De 1-6 van Ali Dawud kwam dan ook van een voorzet op maat van Jan Reurink.

De honger van NVB was nog niet gestild, want uit een afgeslagen voorzet wist Emel Ugljanin nogmaals de keeper te verschalken met een geplaatst schot. De score bleef oplopen en langs de kant werd er al 10 10 10 geroepen door de supporters. Ali Dawud maakte de met de 1-8 zijn hattrick compleet op aangeven van Ronald Winter. De topscoorder van vorig jaar stond nog niet op het scoreformulier. Zijn goals werden namelijk afgekeurd. Het werd na rust prijsschieten, conditioneel en kwalitatief was het verschil in de tweede helft te merken. Ronald Winter kwam niet veel later wel op het scoreformulier te staan, hij bracht de stand op 1-9. Zou Noord Veluwe Boys voor het eerst in zijn historie als zaterdagvereniging in een officiële wedstrijd met dubbele cijfers winnen? Ja is daar op volmondig het antwoord. Met een vlammend schot wist de ingevallen Paul Bertram het 10e doelpunt van NVB te maken. Kort daarna gaf Paul Bertram een afgemeten voorzet op Ronald winter die zijn tweede doelpunt maakte en daarna met de 1-12 zijn hattrick voltooide.

Na de winst van vorige week tegen ’t Harde vandaag dus weer een mooi resultaat voor de mannen van trainer Visch. Een compliment voor Storica die ondanks het enorme verschil bleven voetballen en geen schoppartij van maakte. Volgende week speelt Noord Veluwe Boys opnieuw een uitwedstrijd. Om 14:30 speelt het in Epe tegen EZC’84.

Opstelling Noord Veluwe Boys: Amar Ugljanin, Alwin vd Beek (Jan Reurink), Robin Füchten, Dennis Vos, Rutger Nijhof, Henk van Ommen (Bernand Rietberg), Emel Ugljanin, Joël Veldman, Gijs van Hulst (Paul Bertram), Ronald Winter, Ali Dawud.

 

Door: Frank Westerman

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier