Ebbers schiet DZC'68 langs SDV Barneveld

DZC ’68 1 heeft zaterdag een prachtige overwinning behaald in Barneveld tegen SDVB. Na een 1-2 ruststand werd het uiteindelijk 1 – 3 voor de Doetinchemmers. De hoofdmacht van DZC ’68 had de zaken prima orde. Het strijdplan werkte en leidde tot drie dik verdiende punten.

De tweede uitwedstrijd van het seizoen bracht ons bij een 1ste klasser, die net als DZC ’68 druk is geweest (en nog steeds is) met de bouw van een nieuwe accommodatie. De nieuwe kleedkamers waren twee weken geleden in gebruik genomen, terwijl de bouw van de nieuwe kantine en ondersteunende ruimten in volle gang is. DZC ’68 is haar 49 jarige bestand nog nooit van het 1ste elftal van SDV Barneveld gewonnen, (tot nu toe 2x thuis en 2x uit had geleid tot vier winstpartijen voor de wit blauwen). Tot de tanden toe gewapend en zoals gezegd een mooi strijdplan werd de reis naar de Veluwe maakt. Mooi weer en een kunstgrasmat wachtten de mannen van Stéven Verheijen op. Onverwachts, maar toch snel liep DZC tegen een tegenslag op . Balverlies in de eigen defensie leidde tot  de 1 – 0. Een steekbal op Rob Knul, die erg koelbloedig bleef tegenover Job Tadema. Deze goal was voor DZC het sein er nog een schep bovenop te doen. Al snel won DZC de meeste duels en dat leidde tot druk op de defensie van SDVB. De sterk spelende Rutger Ebbers zag in eerste instantie zijn schot gekeerd, maar de rebound was een prooi voor Thomas Kleinlugtebeld. Hij maakte zijn eerste goal in het nog prille seizoen en stond het na een klein kwartier weer gelijk : 1 – 1. In de eerste helft waren er verder voor beide ploegen nog 1 grote kans voordat de ruststand op het scorebord zou staan. Toch dacht DZC daar anders over : Opnieuw Rutger Ebbers verdeelde het spel naar de vleugel waar Mathijs de Waard was opgedoken en volledig vrijstaand de bal tegen de touwen wist te krijgen : 1 – 2. Lekker om toch nog met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken.

Na rust probeerde de wit blauwen uit Barneveld de Doetinchemmers onder druk te krijgen. Aanvankelijk werden er kleine kansen gecreëerd, maar de zo gewilde gelijkmaker kwam er niet. Naar mate de tweede helft vorderde bleef DZC steeds eenvoudiger op de been. Een geweldige solo van Rutger Ebbers vanaf eigen helft naar de achterlijn van de tegenstander, waarbij hij diverse Barnevelders uitspeelde, leverde een voorzet op maat op naar Max Riekel. Max maakte aan alle onzekerheid een einde door de 1 – 3 eenvoudig binnen te tikken.

De meegereisde DZC supporters konden hun ogen nauwelijks geloven na deze prachtige actie gehonoreerd met een doelpunt : op het scorebord stond het echt : 1 – 3 ! Een prachtige teamprestatie met deze week een uitblinkende Rutger Ebbers. Gefeliciteerd mannen. Op de site van SDVB stond een mooi compliment : “Overtuigend en dik verdiend”. De verslaggever van DZC’68, sluit me daar natuurlijk graag bij aan.
En natuurlijk een feestje in de bus naar huis. Op naar volgende week. Dan opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal tegen WHC in Wezep. Deze ploeg wist vandaag met maar liefst 5 – 1 van FC Zutphen te winnen. Dus mannen weer opgelet.

Scoreverloop : 
07de min          1 – 0 Rob Knul
13de min          1 – 1 Thomas Kleinlugtebeld
45ste min         1 – 2 Mathijs de Waard
87ste min         1 – 3 Max Riekel

De opstelling DZC: Job Tadema, Jordy Nijholt, Robin Faber ©, Sergio Keurntjes (46 min Jody Keuben), Tolgahan Yayla; Nick Abbink, Mathijs de Waard, Rutger Ebbers; Thomas Kleinlugtebeld, Maron Zehaye (70 min Max Riekel), Fatih Ilkan (81 min Corné de Waard).

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier