Bemmel strijdend ten onder tegen SC NEC

Zondag 8 oktober 2017 stond er een kleine derby op het programma: Sc Bemmel – Sc NEC in Bemmel op Sportpark Ressen. Beide ploegen hebben een wedstrijd gewonnen en verloren. Sportclub NEC wilde de lijn van vorige week doorzetten en ook in Bemmel met 3 punten naar huis gaan. 

Er is voldoende vertrouwen in de groep en in de trainingen wordt er op scherp getraind. 

Op 3 oktober 2017 won Sc NEC O-23 met 7-0 van Trekvogels. De basis voor een goed weekend was weer gelegd. De boys stapten vol vertrouwen het veld op om met 3 punten naar Nijmegen terug te keren. De beginfase speelde zich voornamelijk op het middenveld af, beide ploegen zetten gelijk veel druk. Achterin werd in de eerste helft sterk gespeeld. Sc NEC gaf geen kans weg. In het tweede gedeelte van de eerste helft ontstonden er mogelijkheden voor Sc NEC. Het was Djordy de Graaf, een speler uit de eigen jeugd van Sc NEC, die met een hard schot de 0-1 op het bord zette. Sc NEC kwam daarmee verdiend op voorsprong.

Met deze stand gingen de ploegen de rust in. In de tweede helft ging Sc NEC op zoek naar de 0-2. Sc NEC bleef druk zetten. Er ontstonden zeer goede mogelijkheden. De wedstrijd bleef spannend, omdat het 0-1 bleef. Het was Max Ukusare, vorig seizoen nog speler bij Sc NEC, die een goede mogelijkheid kreeg, Aria Hashemi redde bekwaam. In het laatste kwartier kreeg Fojez Zia nog speeltijd. Hij besliste in de 88ste minuut de wedstrijd door een prachtig doelpunt: de 0-2 werd op het bord gezet. Hashemi ging alleen op de keeper af en maakte het met een prachtige boogbal fantastisch af. Het was een verdiende overwinning, waarbij Sc NEC zichzelf misschien iets tekort heeft gedaan om de wedstrijd niet eerder af te maken. Het doel was gehaald, Sc NEC had de 3 punten binnen.

Volgende week speelt Sc NEC thuis tegen Rigtersbleek. De vraag is: Kan Sc NEC volgende week weer de volle buit binnenhalen en zo verder stijgen naar de top in de 1e klasse E Oost?

Door: Marcel Roos

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier