Nijmegenaar Remko Bicentini zegeviert met Curaçao tegen Qatar

Quatar  – Curaçao speelde vanavond onder leiding van Nijmegenaar Remko Bicentini een oefenduel tegen de oliestaat Quatar in het midden-oosten.  De nationale ploeg, dat volledig bestaat uit spelers van de Nederlandse competitie wist de arabieren te verslaan met 1-2.

In de eerste tien  min kreeg Curaçao twee  goede mogelijkheden, maar desondanks kwam Curaçao in de 28 min op een 1-0 achterstand door een vrije trap van Qatar. Daarna heeft Curaçao de wedstrijd gedomineerd. In de 36ste minuut kwamen Curaçao op gelijke hoogte, ook door een vrije trap, nu door Leandro Bacuna die de bal van 25 meter in de bovenhoek krulde.

Na de rust werd Curaçao  sterker, en was het de net ingevallen Elson Hooi, die de 1-2 binnen schoot. Nadat moment ging Qatar vol voor de gelijkmaker, en dat leverde voor Curaçao weer de nodige ruimte voor het doel van Qatar. Jammer genoeg mistte Curaçao nog drie uitgelezen mogelijkheden met name Gevaro Nepomuceno om de 1-3 te maken. Fantastische overwinning op een sterk Qatar, aldus Remko Bicentini.

“We hebben een goede voorbereiding gehad hier in Qatar onder extreem warme omstandigheden, en daarom trots op de jongens dat ze heel diep zijn gegaan. Deze overwinning telt.We wilden weten waar we nu staan, doormidden van weer een tegenstander van niveau. We zij goed gestart in ons nieuwe project richting Qatar 2022.”

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!