Blauw Wit straft onzorgvuldig Eendracht'30 af

MOOK – In de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit hebben de groenwitten zichzelf ernstig tekort gedaan. In de eerste fase van de wedstrijd was de thuisclub namelijk heer en meester en Blauw Wit moest in de verdediging. Eendracht had in die beginfase dan ook afstand moeten nemen van de Nijmegenaren. Eindstand 1-3. Eendrachtspits Carlito de Zeeuw was goed op dreef en de gasten hadden (te) vaak een overtreding nodig om de Eendracht aanvallen te onderbreken. Vooralsnog kwamen de Blauw Wit verdedigers er zonder kaarten vanaf. Toch creëerde Eendracht zich diverse heel goede kansen. En twee van die 100% mogelijkheden hadden zomaar tot een voorsprong voor Eendracht kunnen / moeten leiden. Een voorsprong was op dat moment ook dik en dik verdiend geweest voor de thuisclub. Maar toen het Mookse doelpunt uitbleef kroop Blauw Wit langzaam uit z’n schulp. Bij een van de aanvallen kreeg Niek Smulders de bal van dichtbij tegen z’n arm geschoten …penalty! Zo’n kans moet je Blauw Wit aanvoerder Rik Bours niet geven, 0-1. En toen even later Luuk Arntz ’n bal vanaf 20 meter op z’n slof nam en met een waar “zondagsschot” de bal in een keer onhoudbaar in de kruising deed belanden stonden de groenwitten ondanks een veldoverwicht met 2-0 achter. Eendracht probeerde manmoedig de bakens te verzetten maar met het inmiddels te onrustige en te gehaaste spel kwam er geen aansluitingstreffer.

Na de pauze waren de gasten, gesteund door de onverwachte 2-0 voorsprong, een stuk zelfbewuster en zeker niet meer van plan deze riante stand uit handen te geven. Eendracht zette alles op alles met Dennis Abbenhuis als extra aanvaller. “Vorige week tegen DIO kwamen we na de rust ook van 2-0 achterstand terug!” Maar Blauw Wit speelde het spelletje goed en slim. Met al in de beginfase van de 2e helft een volop tijdrekkende keeper en veel oponthoud door allerlei blessures. Dat maakte het er voor de groenwitten niet makkelijker op. Irritaties slopen in de ploeg en dat kwam het spel niet ten goede.

Zeker niet toen Blauw Wit, middels ’n messcherpe counter, ook nog op 3-0 kwam. Maar nog gaf Eendracht zich niet gewonnen. Met verse aanvallende krachten, Justin Schuurman en Wout Lamers, in de ploeg kwamen er mogelijkheden en toen Dennis Abbenhuis de 3-1 scoorde leek er met ’n groenwit slotoffensief nog iets mogelijk te zijn. Blauw Wit hield de rijen echter gesloten en verder dan wat, onnodige, gele kaarten kwam Eendracht niet meer.

Zondag zal Eendracht in Elden tegen Eldenia zorgvuldiger worden omgesprongen met gecreëerde kansen want voor een veldoverwicht en goede kansen krijg je nu eenmaal geen punten.

 

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier