OWIOS wint overtuigend van Lunteren

OWIOS heeft zijn tweede overwinning te pakken. In de eerste 20 minuten was het een gelijk opgaande strijd, maar daarna nam OWIOS het heft in handen en met een 2-0 ruststand liep OWIOS uit naar 4-0. In de slotminuut redde Lunteren nog de eer.

Reeds in de 2e minuut had OWIOS de eerste kans, maar de inzet van Hendrik Uitslag werd in het doelgebied geblokt. Daarna had Lunteren enkele mogelijkheden. Eerst was het Jorn Mocking die net naast kopte. Even later diende keeper Herold Ponstein twee keer handelend op te treden. Eerst tikte hij een geplaatst schot over het doel en daarna pareerde hij knap van dichtbij een hard schot van Eliza Abraham. Tussendoor had Nabil Essaddouqi OWIOS op voorsprong kunnen zetten, maar zijn inzet belandde via de keeper op de kruising. Daarna was OWIOS de bovenliggende partij. Het veld werd heel groot en de ruimtes lagen op het middenveld. Meer en meer kwam dit middenveld in handen van OWIOS. Eerst hield keeper Nicky Groeneveld Lunteren op de been door met de voeten de inzet van William van den Hul te keren. Na ruim een half uur kwam OWIOS op voorsprong. Een mooie pass van Dennis de Boer viel achter de verdediging en Hendrik Uitslag was er snel bij en hij tikte de bal langs keeper Groeneveld. Enkele minuten later kon Groeneveld met veel moeite een vrije trap van Hendri Nagelhout tot corner verwerken. Vlak voor rust kwam OWIOS met een werkelijk fantastisch doelpunt op 2-0. Op het middenveld veroverde OWIOS de bal en vanaf 40 meter schoot Patrick Bastiaan de bal over de voor zijn goal staande keeper Groeneveld. Tien minuten na rust kwam OWIOS op rozen te zitten. Een vrije trap van OWIOS werd in het eigen doel gewerkt door Tom Cozijnsen en zette OWIOS in een zetel. Het geloof bij Lunteren was geknakt. Exemplarisch was de 4-0 waarbij Lunteren door het centrum uitverdedigde en Nabil Essaddouqi eenvoudig op de 16 meter de bal veroverde en Patrick Bastiaan de mogelijkheid gaf om zijn tweede doelpunt te maken. OWIOS nam gas terug en moest in de slotminuut toch nog een doelpunt incasseren. Jos van Roekel gleed de bal via een verdediger achter doelman Ponstein.

Komende zaterdag speelt OWIOS in Lelystad tegen sv Lelystad. Lelystad verloor afgelopen zaterdag met 2-1 van AVW ‘66. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Ponstein, Boer, Nagelhout, Snoek, Boon, Van ’t Hul, Bastiaan, Van Haagen, Uitslag, Van den Hul (80. Hamelink), Essaddouqi (80. Van de Wetering)

Scoreverloop:
’32 – 1-0 – Hendrik Uitslag
’38 – 2-0 – Patrick Bastiaan
’54 – 3-0 – Eigen doelpunt
’67 – 4-0 – Patrick Bastiaan
’90 – 4-1 – Jos van Roekel

 

Door: Jacko van den Bosch

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier