NSC buigt in de tweede helft voor sterk DFS

De eerste helft was, net als het miezerige weer, van beide kanten matig te noemen. Nadat de bezoekers voorlangs schoten verdween een schot van Luciën Dors naast. 

De tweede mogelijkheid voor de bezoekers ontstond door slordig balverlies van de thuisploeg. Gelukkig kon de jarige doelman Veeneman redding brengen. Aan de andere kant zag Dors zijn schotpoging net naast gaan. In de dying seconds van de eerste helft kreeg DFS een vrije trap aan de zijkant van het zestienmetergebied. Thijs Hendriks gaf de bal perfect voor, waarna de volkomen vrijstaande aanvoerder Rick van Walsem met een kopbal doelman Ranzijn kansloos liet, 1-0

DFS begon sterk aan de tweede helft. De bezoekers werden teruggedrukt in de jacht op de tweede goal voor de gastheren. Nadat doelman Ranzijn twee doelpogingen onschadelijk kon maken leek DFS na achtenvijftig minuten op weg naar de beslissing van de wedstrijd. Thijs Hendriks schatte een diepe bal goed in waarna hij vrij op dook voor de Nijkerkse doelman. Zijn breed gelegde bal op Noë Bokila kwam echter niet goed aan waardoor er een reuzenkans verloren ging. DFS maakte het zich in deze fase onnodig moeilijk, waardoor men nog in de problemen kwam. Na een inschattingsfout achterin dook Terlemez vrij op voor doelman Veeneman die zijn inzet nog kon redden, waarna Van Walsem de tweede inzet nog tot corner kon verwerken. DFS kwam daarna nog goed weg toen een vrije trap van Terlemez via de lat terug het veld in stuiterde. Na twee keer geel kon invaller Beqiraj met rood inrukken, zodat DFS nog een aantal minuten verder moest met tien man. Een minuut voor tijd besliste de thuisploeg de wedstrijd in haar voordeel. Verdediger Tim Sanders stoomde op van achteruit om daarna, na een één twee met Thijs Hendriks, wederom Hendriks te bedienen, die zijn tegenstander met twee kapbewegingen op het verkeerde been zette om vervolgens de bal terug te leggen op Luciën Dors, die met een harde schuiver DFS definitief in de veilige haven schoot, 2-0

Al met al, over negentig minuten gezien, een toch wel verdiende overwinning voor de thuisploeg, die zo blijft aanhaken bij de bovenste ploegen van de ranglijst.

Klik hier voor alle uitslagen in deze klasse

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier