FC Zutphen houdt stand met tien man tegen Vroomshoopse boys

FC Zutphen en Vroomshoopse boys kwamen zaterdagmiddag op een koud en nat sportpark ’t Meijerink niet tot scoren, waardoor de wedstrijd in een dubbel blanke stand eindigde.  

En dat was met name een prestatie van formaat voor de verdediging van FC Zutphen, die nauwelijks een kans heeft weg gegeven. Met name Jort Bleumink, die samen met Hidde Ruessink, centraal achterin stond, speelde een goede en foutloze wedstrijd. Jammer was het dat FC Zutphen niet met 11 man de eindstreep haalde. Joshua Palm kreeg de laatste 10 minuten twee keer geel, wegens praten en na een botsing met doelman Tim Sickman.

 

FC Zutphen begon fel aan de wedstrijd, en wilde het goede spel van de 2e helft van vorige week voort zetten. Met name van achteruit via de wederom goed spelende Moussa Nahinama was de opbouw bij FC Zutphen goed verzorgd. En dat resulteerde bijna in de openingstreffer via Joshua Palm. Hij stuitte op de goed uitkomende doelman Sickman, na een prima pass van Nils Vos.

Na het verrassende openings offensief kwamen de boys uit Vroomshoop wat beter in de wedstrijd. Jort Bleumink moest een paar keer goed ingrijpen om erger te voorkomen. Maar tot echt grote kansen kwam Vroomshoop niet.

Op het eind van de 1e helft riep heel Zutphen om een strafschop nadat Joshua Palm binnen de 16 meter ten val was gebracht. Scheidsrechter Poffers zag er echter geen strafschop in.

Vlak voor rust was het Jos Hutten die een goede mogelijkheid had, maar zijn inzet belandde naast het doel van Marijn Sangers.

 

In de 2e helft, waarbij het weer er niet beter op werd, was er hetzelfde spelbeeld. De felle duels werden op het middenveld uit gevochten, en geen van beide ploegen wist het initiatief naar zich toe te trekken. De hard werkende Aldo Joaquim was een voortdurende dreiging voor de vijandelijke verdediging, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet.

Aan de andere kant was er een goede mogelijkheid voor Melvin Hulsegge, maar zijn schot ging naast. Even later had FC Zutphen pech dat een schot van Daniel Opoku van de doellijn werd gehaald. Maar ook Vroomshoop liet zich niet onbetuigd. Het was aan het goede ingrijpen van Jort Bleumink te danken dat het niet tot grote kansen leidde.

In de 68e minuut kwam Mehmed Arslan voor Muhammed Kaya en in de 75e minuut Tarkan Polat voor Aldo Joaquim.

FC Zutphen probeerde er nog een slotoffensief uit te persen.

De sterk spelende Luuk Meijer zag na een goede aanval via Tarkan Polat, zijn schot net naast het doel verdwijnen.

Even later werd Joshua Palm onterecht wegens buiten spel afgevlagd. Dat leverde hem een gele kaart op wegens praten.

Enkele minuten later was het rood voor Joshua Palm, nadat hij na een diepte pass te laat bij de bal was, waardoor hij in botsing kwam met de doelman.

FC Zutphen moest daarna terug, maar in die laatste minuten kwamen de gasten uit Vroomshoop niet verder dan een paar corners, en eindigde de wedstrijd, zoals deze begonnen was.

FC Zutphen heeft nu 2 punten uit 3 wedstrijden, en zal de komende weken flink aan de bak moeten op de eerste overwinning binnen te halen.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Nils Vos, Jort Bleumink, Hidde Ruessink, Moussa Nahinama, Daniel Opoku, Muhammed Kaya ( 68. Mehmed Arslan), Jelle Macare, Luuk Meijer, Aldo Joaquim ( 75. Tarkan Polat), Joshua Palm.

Door: Gert Jan Nijland

Klik hier voor alle uitslagen in deze klasse

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!