DUNO maatje te groot voor DTS Ede

DTS Ede trof vandaag in DUNO een tegenstander die duidelijk een maatje te groot was. Het liep dan ook een tegen vrij kansloze nederlaag aan. De ploeg uit de bosrijke plaats Doorwerth liet met name in het eerste bedrijf zien dat het over kampioensmateriaal beschikt. De uiteindelijke 4-0 uitslag was dan ook niet verrassend.

DUNO, wat de laatste jaren aardig aan de weg timmert binnen het amateur voetbal, beschikt ook dit jaar weer over een kampioenswaardig elftal zo werd al snel duidelijk. Het combineerde er lustig op los in het eerste half uur en wist elkaar blindelings te vinden. DTS Ede had het dan ook moeilijk. Het werd veelvuldig op eigen helft terug gedrongen. Toch wist het de eerste vijftien minuten ongeschonden door te komen. Niet veel later wist Bart van Brakel zich echter vrij te spelen over de rechter flank en wist hij de te vrij staande Kevin Sissing te bereiken die eenvoudig van dichtbij binnen knikte; 1-0. Het was een voorbode van een periode waarin de thuisploeg de lakens uitdeelde. Zeker tot tweemaal toe ontsnapte DTS Ede aan een tweede tegentreffer, maar het bleef overeind. DTS Ede kwam wat meer in het spel aan bod in het laatste kwart van de eerste helft zonder gevaarlijk te worden. Juist toen ontsnapte Ted Heijckmann aan de blauwwitten en had hij vrij baan richting doelman Robin Franken die rustig bleef en zo een doelpunt voor kwam. Toch was het even later toch raak. Een gemakkelijk gegeven vrije trap werd benut door Renzo van Duren; 2-0.

Na de rust werd het een wedstrijd. Eerst ontsnapten de Edenaren nog aan een tegentreffer, toen Roy Talsma zijn schot op het aluminium zag stranden. Daarna kwamen er mogelijkheden voor DTS Ede. Eerst was het Anouar Tmim die zijn vrije trap in het dak van het doel zag belanden. Daarna was het Jamal Ouassif die alleen door kon, maar over het uitgestoken been van doelman Patrick ter Mate heen ging. De penalty nam hij zelf, maar belandde net naast de rechterpaal. Niet veel later was het Captain Bram Holtman die een prima voorzet vanaf links van Jordy van Dalen net naast kopte. DTS Ede verzuimde te bijten en zo kreeg het in het slot nog twee tegentreffers te incasseren. Allereerst werd een voorzet vanaf links in de 84e minuut binnen gewerkt door Roy Talsma; 3-0. Niet veel later was het die zelfde Roy Talsma die vrij baan had en de vier nul binnen schoot.

Een wat geflatteerde uitslag. Al kan DTS Ede terug zien op een goede comeback in de tweede helft. Aanstaande zaterdag ontvangt DTS Ede in eigen huis GRC.
DUNO Doorwerth – DTS Ede 4-0 (2-0)
Doelpunten: 16. Kevin Sissing 1-0, 40. Renzo van Duren 2-0, 84. Roy Talsma 3-0, 88. Roy Talsma
Gele kaarten: Ahmed Lak
DUNO Doorwerth:
Patrick ter Mate, Renzo van Duren, Hans Cooke, Purrel Fränkel (87. Mischa Boelens), Ted Heijckmann, Ryan Bouwmeester, Anass Aamri, Bart van Brakel (89. Civard Sprockel), Ahmed Lak, Kevin Sissing (90. Tony Soli), Roy Talsma.
DTS Ede:
Robin Franken, Bram Holtman, Jasper Verstraten, Joel van Wijk, Jordy van Dalen, Jesse Buikema, Mohamed Laukili (80. Yassine Farah), Haikaz Vervaart, Anouar Tmim, Jamal Ouassif, Ayoub Boubakari (75. Stijn van Elferen).
Door: Rene Willemsen

Alle uitslagen in deze klasse vind je hier 

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!