DVS'33 keren zonder punten terug bij Jong FC Groningen (SAMENVATTING)

ERMELO – Op een regenachtig sportpark Corpus den Hoorn in Groningen, verloor DVS’33 Ermelo van de sterkere beloften van FC Groningen. Het werd 3-2 na, toch wel een mooie wedstrijd. 

De eerste 45 minuten hielden de beide ploegen elkaar aardig in evenwicht, met enkele kansjes voor beide teams. In de vijfde minuut scoorde de ploeg van René Arts zelfs een doelpunt, maar die werd door scheidsrechter De Vries terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Na een kwartier konden de Ermeloërs pas echt in de wedstrijd komen en hadden ze steeds meer antwoorden op het snelle spel van de Groningers onder de 23. Kay Velda en Basil Camara kregen de beste kansen van deze helft. Zonder doelpunten zochten de beide ploegen de kleedkamer op.

Zonder punten

In de tweede helft gingen de beide ploegen er volledig voor, ze moesten wel, wilden ze punten pakken. Het eerste doelpunt kwam van de thuisspelers: twee minuten na rust schoot Tom van de Looi de bal met een afstandsschot voorbij doelman Paul Eppink: 1-0. Na een kwartier spelen werd Maurice de Ruiter onderuit gehaald en legde de scheidsrechter de bal op de stip: Mike Ahrens schoot de bal strak in het doel: 1-1. Twintig minuten voor tijd kwamen de Ermeloërs zelfs op voorsprong. David Browne verloor de bal op een ongelukkige wijze, waarna Göhkan Yasar , Benjamin Roemeon bediende die de bal vervolgens achter doelman Jan Hoekstra in het net school: 1-2. David Browne werd twee keer neergelegd, eerst door een sliding van Haico Epe en daarna nog een keer door Jorran van Santen. Dat was voor de scheidsrechter reden genoeg om de bal op de stip te leggen. In eerste instantie stopte Eppink de strafschop van Joël Donald, maar de rebound door Kasper Oldenburger zorgde toch voor de gelijkmaker: 2-2. En het werd zelfs 3-2 door Marijn Ploem die in de 90e minuut de bal uit een corner in het doel kopte. Gökhan Yasar dacht in de blessuretijd nog de gelijkmaker te maken, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. De Ermeloërs moesten zonder punten naar huis.

Door: ErmelovanNU

Stand in deze klasse hier