Verdiende 0-3 nederlaag van FC Zutphen tegen SVZW

FC Zutphen heeft zaterdag op sportpark ’t Meijerink een verdiende 0-3 nederlaag geleden tegen het bezoekende SVZW uit Wierden. Als FC Zutphen al een kans dacht te hebben werd die in het  begin van de wedstrijd de grond in geboord. 

De Zutphenaren hadden 4 geblesseerde spelers namelijk Thomas Nijkamp, Radjindher Banwari, Niek Bakkerweerd en Moussa NahinamaEn als dat al niet erg genoeg was lag de bal na ruim 2 minuten vanaf de aftrap al achter doelman Marijn Sangers. Een fout achterin bij FC Zutphen bracht de bal bij spits Deniz Sahbaz die zich deze kans niet liet ontnemen 0-1.  Het was een flinke tegenvaller voor de Zutphenaren, en het eerste kwartier was dan ook voor SVZW. Daarna kwam FC Zutphen wat terug en ontstond een gelijk opgaande wedstrijd, die echter in een te laag tempo werd gespeeld. Op het middenveld ontpopten de nieuwelingen Luuk Meijer en Muhammed Kaya zich op een positieve wijze. Zij trachtten de slag op het middenveld te winnen.

Joshua Palm had pech dat zijn goede schot net naast het doel verdween na een goede pass van Jelle Macare. En aan de andere kant overkwam oud Zutphen speler Yessin Maskoul hetzelfde.  Even later was er een goede vrije trap van Daniel Opoku die echter bekwaam gestopt werd door doelman Jens Veldwachter. SVZW trachtte daarna nog voor de rust de wedstrijd te beslissen maar vond een goed ingrijpende doelman Marijn Sangers op haar weg. Hij stopte een goede kopbal van Burak Basut. In de rust wisselde trainer Taco Lourens de goed debuterende Niels Vos voor Moussa Nahinama.  Het begin van de 2e helft was bijna een kopie van die van de 1e helft.  De wedstrijd was binnen 10 minuten beslist.\

FC Zutphen liet achterin te veel ruimte vallen, waardoor doelman Sangers buiten de 16 meter moest ingrijpen en zijn tegenstander ten val bracht. De goed leidende scheidsrechter Besselsen zag er een rode kaart in, waardoor FC Zutphen met 10 man verder moest. Reserve doelman Thomas v/d Bosch kwam in het veld en Luuk Meijer moest noodgedwongen opgeofferd worden.  Nadat Thomas v/d Bosch de goed genomen vrije trap van Yessin Maskoul onschadelijk had gemaakt, was het 2 minuten later toch 0-2 en de wedstrijd beslist. In de 55e minuut werd een prima voorzet vanaf rechts door Yessin Maskoul doeltreffend raak gekopt. De oud Zutphen speler kon terug zien op een prima wedstrijd.  Daarna ontstond een saaie wedstrijd. FC Zutphen kon niet, en SVZW wilde niet te veel risico’s nemen. Voorin werkte Aldo Joaquim hard, maar hij kon het in zijn eentje niet redden tegen een overmacht van verdedigers. In de 69e minuut kwam de jonge Hidde Ruessink Jelle Macare vervangen.  In de 86e minuut viel de 0-3 door de goed spelende Burak Basut.
Aanvoerder Sebastian van Laar werd nog uitgeroepen tot man of the match, maar tot doelrijpe kansen kwamen geen van beide ploegen meer.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers ( 53. Thomas v/d Bosch), Niels Vos ( 46. Moussa Nahinama), Jocko Koster, Joost van Vliet, Sebastian van Laar, Daniel Opoku, Muhammed Kaya, Jelle Macare ( 69. Hidde Ruessink), Luuk Meijer, Aldo Joaquim, Joshua Palm.

Klik HIER voor meer foto’s

Door: Gerjan Nijland
fotograaf: Hans ten Brinke

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!