DTS Ede opent seizoen met gelijkspel in Langbroek

DTS Ede heeft vandaag verzuimd een 0-2 voorsprong over de meet te brengen. Na een moeizame eerste helft kwam het na de rust beter in het spel. Doelpunten van Jamal Ouassif en een beauty van Mohamed Laukili bleken vandaag echter niet voldoende voor een driepunter.

Na de avonturen in het bekertoernooi was vandaag dan eindelijk de ouverture in de competitie. Het debuut van DTS Ede in de 1e klasse C (Zuid), waarin het meteen een oude bekende trof. De Edenaren gingen op bezoek bij SVL in Langbroek. Het laatste duel, vorig seizoen in de 1e klasse A, was een ware doelpunten tombola die eindigde met een 3-5 uitslag.
 
Wie vandaag getuige was van de eerste helft zou niet bevroeden dat er uiteindelijk toch nog vier keer gescoord zou worden. DTS Ede startte vrij aardig en had in de beginfase het betere van het spel. In de 4e minuut had het een penalty moeten krijgen, maar moest het genoegen nemen met een vrije trap op de rand van het zestien meter gebied. Aanleiding was het neertrekken van aanvoerder Bram Holtman binnen de beruchte lijnen. De vrije trap belande in de muur en het gevaar was geweken. SVL wist een minuut later bijna gebruik te maken van onrust in de achterhoede. Willem Baay kon vrij eenvoudig schieten na balverlies en in de rebound was het Selcuk Albayrak die een teenlengte te kort kwam om de bal van dichtbij binnen te glijden. Langzamerhand kreeg de thuisploeg meer de overhand, al was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Toch mocht DTS Ede niet klagen dat het schot van Selcuk Albayrak in de 30e minuut op de paal belandde. Wederom na onnodig balverlies achterin. DTS Ede zelf miste te weinig diepte in haar spel en kreeg voor de rust slechts nog een mogelijkheid uit een vrije trap. Ook deze werd niet verzilverd.
 
Na de rust kwamen de Edenaren wat beter in haar spel. Er werd beter gecombineerd en er was meer diepte in het spel. Eerst deelde SVL nog een plaagstoot uit met een kopstoot van dichtbij die een prooi was voor de DTS Ede goalie. Daarna kwamen de mogelijkheden voor DTS Ede. In de 62e minuut was het Mohamed Laukili die over links de achterlijn haalde en met een prima voorzet Jamal Ouassif wist te bereiken; 0-1. Die zelfde Jamal zorgde enige minuten later bijna voor de 0-2. Zijn kopbal werd echter van de lijn gehaald. In de 71e minuut leek DTS Ede echter de wedstrijd te beslissen. Ditmaal verzorgde Jamal Ouassif de assist en wist Mohamed Laukili met een prachtige boogbal vanaf de achterlijn doelman Geert Willem Merkens te verschalken; 0-2. Een beauty! Lang konden de Edenaren echter niet genieten van de voorsprong, want slechts een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. Een snelle uitbraak werd niet goed opgevangen en Robin Janssen voltrok het vonnis namens SVL; 1-2. De wedstrijd was nu volledig open en SVL ging er vol voor. In de 82e minuut wist invaller Mitchell de Vaal de gelijkmaker vanaf zowat de doellijn in te tikken; 2-2. Hier zag de verdediging er niet goed uit. Het spel golfde over en weer en ook scheidsrechter Vink kon het moeilijk belopen. De beslissing voor het geven van een directe rode kaart aan Gudo Dronkelaar was wat overdreven, maar met tien man moest DTS Ede de slotminuten door. Doelman Robin Franken hielp DTS Ede door deze fase heen met een paar prachtige reddingen. En daarmee werden de punten gedeeld.
 
Komend weekend ontvangt DTS Ede in eigen huis Delta Sports ’95.
SVL: Geert Willem Merkens, Bastin Hofman, Rob van Eem, Rik van Leeuwen, Anis el Makrini, Walter Cremers, Robin Janssen, Alex van Eem, Willem Baay (68. Danny Kuijer), Martijn Verkerk (68. Aziz Salama), Selcuk Albayrak.
DTS Ede: Robin Franken, Bram Holtman, Jordi van Dalen, Joel van Wijk, Gudo van Dronkelaar, Jasper Verstraten, Jesse Buikema (46. Haikaz Vervaart), Anouar Tmim, Yassine Farah (80. Ayoub Boubakari), Mohamed Laukili (87. Stijn van Elferen), Jamal Ouassif.

 

Door: Rene Willemsen
Foto’s: Fotostudio Albert

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!