Voorbeschouwing: FC Zutphen start competitie tegen kampioenskandidaat SVZW

Op zaterdag 23 september gaat de competitie in de 1e klasse D van start, en begint FC Zutphen om 14.30 uur op sportpark ’t Meijerink met een thuiswedstrijd tegen SVZW uit Wierden. De mannen uit Wierden behoren samen met SDVB, WHC, Flevo Boys en ASVD tot de favorieten voor de titel in deze klasse. 

Vorig seizoen speelde SVZW in de 1e klasse na een aantal jaren verblijf in de Hoofdklasse. De ambitie van de club was om na 1 seizoen weer in de hoofdklasse terug te keren, maar dat lukte in deze sterke competitie niet. FC Zutphen bewaart slechte herinneringen aan deze tegenstander want vorig seizoen werd thuis kansloos verloren met 0-4 en de uitwedstrijd ging met 3-1 verloren. Voor wat betreft de statistieken dus geen goede vooruitzichten.

Maar ook de prestatie in de afgelopen bekerwedstrijden geeft geen aanleiding tot veel optimisme. Tegen de 3 zondagploegen werden kansloze nederlagen geleden. Er werd natuurlijk nog wel veel geexperimenteerd met de opstellingen en het te spelen systeem, maar op de nederlagen was niets af te dingen.

Zaterdag zal het er echt om gaan. FC Zutphen zal met ploegen als Vroomshoopse boys, KHC en Hierden moeten strijden om klassenbehoud, en de ambitie van de club zal zijn om net als vorig seizoen een plaats in de middenmoot te bereiken. Er is kwalitatief in vergelijking met vorig seizoen wel wat ingeleverd door het vertrek van Mark Bloemendaal, Huib Achterkamp, en Geert Bijl, maar er zijn ook weer een aantal jongens aan de selectie toegevoegd. En deze zullen  aan hun mede spelers en het te spelen systeem moeten wennen.

Nieuwe spelers zijn Muhammed Kaya afkomstig van CSV Apeldoorn, Jocko Koster, oud speler van FC Zutphen, afkomstig van BVC, Luuk Meijer, oud speler van FC Zutphen en komend van DCS, Moussa Nahinama van de jeugd van Go Ahead Eagles en  Shabani Rajabu van Emmen. Daarnaast zijn Hidde Ruessink, Joost van Vliet, en Thomas vd Bosch overgekomen van de A-jeugd, c.q. het 2e elftal.

Al met al veel wijzigingen.

Het elftal is er in de breedte zeker sterker op geworden. Maar het zal vooral de vraag zijn of het kwaliteitsverlies de komende periode kan worden opgevangen.

Voorin is de keuze niet al te groot, temeer omdat Thomas Nijkamp kampt met een blessure. Hopelijk is hij weer voor zaterdag fit. Daarnaast is Joshua Palm later aangesloten. Maar hij had daar, vanwege zijn huwelijksreis, een goede reden voor. We doen hem en zijn echtgenote vanaf deze plaats onze felicitaties toekomen. Met welk systeem er precies gespeeld gaat worden, is nog een zaak van de technische staf onder leiding van Taco Lourens. Daar zullen de komende trainingen voor gebruikt gaan worden.

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het 2e elftal om 11.45 uur tegen Oranje Nassau uit Almelo. In tegenstelling tot het 1e elftal heeft het 2e goede resultaten in de voorbereiding geboekt. Ze zijn duidelijk sterker geworden dan vorig jaar. Het team staat onder de deskundige leiding van Jan Willem van Schooten en Peter Bats, en zal proberen om mee te doen om de bovenste plaatsen. Mocht dat lukken dan is dat ook weer een prima stimulans voor het 1e elftal.

Een ieder is zaterdag dan ook van harte uitgenodigd om de start van de competitie mee te maken.

 

Door: Gerjan Nijland

Stand in deze klasse hier