CSV Apeldoorn weet niet te stunten tegen zeer aanvallend Willem II

CSV Apeldoorn heeft zich in de thuiswedstrijd om de eerste ronde in de KNVB-beker kranig verweerd tegen de bezoekers van eredivisionist Willem II maar een bekerstunt zat er niet in voor de Apeldoorners.

Offensief van Willem II
De Tilburgers drongen vanaf de eerste seconden direct de helft van de Apeldoorners binnen. In de eerste tien minuten wordt er vier keer een serieuze aanval opgezet. Daarvan moet keeper Jansen tot driemaal toe voor CSV in actie komen. In de tiende minuut komt een voorzet voor de goal van Willem II terecht. Sluitpost Wellenreuther lijkt wat te moeten grabbelen maar pakt de bal wel klemvast. Willem II blijft hierna weer het Apeldoornse doel van Jansen opzoeken en weet een paar goede schoten af te vuren maar krijgt de bal niet tussen de palen. In de 24e minuut claimen de bezoekers een strafschop voor Rienstra die in het strafschopgebied neergaat. Het arbirtrale trio ziet niks in de neergang van Rienstra.

Gaatje
In het derde  kwartier van de wedstrijd blijft Willem II druk zetten. Verschillende kansen volgen elkaar op en dankzij keeper Jansen blijft de bal wel uit de goal. In de 40e minuut weet Rienstra een gaatje te vinden in de verdediging van de thuisploeg. Hij schiet van afstand de 0-1 op het scorebord. Dan lijkt het verzet van CSV gebroken want twee minuten later is het Tsimikas die een duel wint, schiet en de ruststand op 0-2 brengt.

Kopie eerste helft
De 2350 toeschouwers krijgen direct na het fluitsignaal van de hervatting, een kopie van de eerste helft voorgeschoteld. Willem II gaat volop op de aanval. Verdedigend laat de thuisploeg in ieder geval goed zien wat het kan. Na nog geen vijf minuten voetballen is het weer Tsimikas die scoort, 0-3. In de 53e minuut profiteert Sol van de overtalsituatie en maakt de 0-4. Van der Hulst verlaat aan Apeldoornse kant het veld met een armblessure, daardoor speelde CSV heel even met tien man.

Slotoffensief CSV
In de 61e minuut weet Krijns de CSV-aanval te bekronen met een doelpunt. Hij maakt er 1-4 van. Een mooie goal voor de eer van de club en terecht voor de prestaties van Krijns deze wedstrijd. Na deze goal lijkt CSV wat meer het spel te gaan maken. Er volgen wat kansen, waarbij Wellenreuther serieus moet ingrijpen. In de 76e minuut maakt Steven van Es dan ook 2-4 en slinkt de Tilburgse voorsprong van 4 naar 2 doelpunten verschil. Het thuispubliek en CSV geloven nog in een goede afloop en gooien er een slotoffensief in. In de 85e minuut verdient CSV een vrije trap op de rand van de 16 maar scheidsrechter van Oostrom ziet dat anders.

Einde bekeravontuur
In de drie minuten blessuretijd speelt Willem II de wedstrijd rustig uit. Nadat het laatste fluitsignaal heeft geklonken is voor het dapper strijdend csv Apeldoorn het bekeravontuur voorbij.
Einduitslag 2-4

 

Door: Rene Hulshoff

Meer over de beker vind je hier