Overasseltse Boys sluit ietwat bizarre voorbereiding af met ruime zege

Overasseltse Boys heeft de voorbereiding, die zich kenmerkte met het zoeken naar de juiste formatie en het geven van kansen aan jonge spelers, winnend afgesloten. Gedurende drie beker- en drie oefenwedstrijden kenden de wedstrijden vele gezichten en werd er uiteindelijk twee keer gewonnen.

De voorbereiding begon met een nederlaag in eigen huis tegen vierdeklasser DSV. Vervolgens stond de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen oude bekende DVE-Trajanus. Helaas kwam de scheidsrechter niet opdagen bij deze wedstrijd en sprak de KNVB de verwachting uit dat wij dat zelf maar moesten oplossen. Gelukkig wilde een clubscheidsrechter van de thuisploeg de fluit ter hand nemen en deed dat op voortreffelijke wijze, al leken ze daar bij DVE-Trajanus anders over te denken. Boys won de wedstrijd met 2-4 na een 0-4 voorsprong door doelpunten van Geert Janssen (2x), Alex van der Burgt en jongeling Sam Derks.

Na een weekje zonder wedstrijd werd de tweede bekerwedstrijd tegen DVOL gespeeld. Deze uitstekende ploeg zorgde voor een kansloze missie voor boys en het werd een terechte 0-4 uitslag. In de oefenwedstrijd die volgde tegen vierdeklasser Juliana Mill liet Overasseltse Boys bij vlagen goed voetbal zien, maar kon het de overwinning niet goed naar zich toetrekken door het missen van grote kansen. Toch werd er drie keer gescoord door Mark Martens en eindigde de wedstrijd derhalve in 3-3.

De laatste bekerwedstrijd tegen derdeklasser Rood Wit was ook thuis en met name de eerst helft bood veel perspectief. Rood Wit begon goed en nam een voorsprong, maar na de 1-1 van Mark Martens was Overasseltse Boys veel beter en had het een voorsprong moeten nemen. Daarna ging het ineens snel en stond het plotseling 1-3. Alle doelpunten van Rood Wit waren buitenspel, dus was het zeer wrang dat de wat onrustige scheidsrechter juist de grensrechter wegstuurde. Overdreven en niet terecht, waren vriend en vijand het overeens. Daarna werd het ook 1-4 uit een vrije schop, waarna de tweede helft een formaliteit was. Beide ploegen creëerde in een gezapige tweede helft diverse kansen en mede door een doelpunt van Sam Derks werd het 2-7.

Boys sloot de voorbereiding af met een uitwedstrijd tegen HBV, welke ruim werd gewonnen. In een matige eerste helft en veel betere tweede helft werd het in Beers 2-6. Bram Meeuwsen (2x), Sam Derks (2x), Bo de Groot en Robbie Jansen waren de doelpuntenmakers.

A.s. zondag begint de competitie, dit keer met een uitwedstrijd. In Weurt is WVW te tegenstander; aftrap is om 14.30 uur.

 

Door: Joost Rutgers

Stand in deze klasse hier