Nederlaag Sparta Nijkerk onlangs puike partij tegen FC Eindhoven (FOTOREEKS)

Nijkerk – Op een prachtige dinsdagavond moest Sparta Nijkerk aantreden tegen Eerste Divisionist FC Eindhoven. Alle ingrediënten waren aanwezig om er eens weer een leuke bekerstunt tegenaan te gooien. Laatste was namelijk alweer een paar jaar geleden.
“Ik vind het heel sneu voor de thuisblijvers want het werd een prachtige pot voetbal.

Snel werd duidelijk dat de Brabanders  3 klassen hoger acteren. De balcirculatie was snel en medestanders werden goed gevonden. Vlot meenden de Spartanen daar wat aan te moeten doen. Met een enorme dosis werklust traden zij de Eindhovenaren tegemoet. En dat is dan wat je meer hebt, de gasten zijn vaardiger en daar houdt het bij ons op een gegeven moment op. Maar werklust daar zit geen grens aan, dat kunnen wij beter en dat bleek. Op dat front werden de Brabanders afgetroefd en zo krijg je dan een gelijkwaardige pot voetbal tussen twee ploegen die op een heel ander niveau hun competitie afwerken. Al onze jongens scoorden op arbeidslust een hele dikke vette voldoende en dat siert ze!”
Met onderstaande opstelling traden Marco Roelofsen en zijn mannen de Brabanders tegemoet:
20170919-IMG_1445 KNVB beker Sparta Nijkerk - FC Eindhoven 0-1.jpg
Het werd een leuke wedstrijd, in ieder geval voor het Nijkerkse publiek. Ik begrijp dat de mensen uit Eindhoven daar heel anders over dachten. Natuurlijk kan een Jupiler-Leagueclub alleen maar verliezen van een amateur. Zoals de Eindhovense trainer Wilfred van Leeuwen al zei: “Win je met 5-0 van een amateur vindt eenieder dat het minstens 6-0 had moeten zijn.” En zo is het ook, daar is geen speld tussen te krijgen. Zij hebben nu gezichtsverlies geleden. In minuut 24 was er een geweldig schot van Rick Knoop op het Eindhovense doel, keeper Swinkels moest gestrekt en kon erbij.
20170919-IMG_1726 KNVB beker Sparta Nijkerk - FC Eindhoven 0-1.jpg
De rust begon met een 0-0 stand en zo begonnen we ook aan de tweede helft.  Na een minuut of vijf noteren we fraaie aanvallen van Sparta Nijkerk mede mogelijk gemaakt door de vaak mee opkomende Janic Makizodila. Maar gescoord werd er niet door de Spartanen. In minuut 61 is er een kans welke eigenlijk niet gemist mag worden door de Eindhovenaren maar het gebeurde toch. Dit alles nadat onze Dennis van der Wal net een gele kaart had gezien. Brian Bawuah kreeg hem kort daarna. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de mannen van trainer van Leeuwen meer en meer grip op de wedstrijd kregen en dit had alles te maken met het feit dat de Spartanen wat slordiger werden. Dit kwam duidelijk door vermoeidheid. Een goede aanval van Eindhoven resulteerde in de 0-1. De doelpuntenmaker van Eindhoven raakte met zijn hoge been ook onze verdediger Mohammed al Haydar. De scheids had kunnen afkeuren maar deed het niet!

De Spartanen gaven niet op en schakelden nog een tandje bij. In een mum van tijd kregen de Spartanen wel 3 enorme kansen achter elkaar. Dan mis je net dat ene beetje geluk wat je dan nodig hebt. Jammer maar niet meer dan dat! Onze Spartanen hebben zich meer dan kranig geweerd. Dit soort wedstrijden maakt dat wij trots zijn op ons elftal of we nu gewonnen hebben of niet. De feestvreugde was wat groter geweest, dat dan weer wel.
20170919-IMG_1892 KNVB beker Sparta Nijkerk - FC Eindhoven 0-1.jpg
Saillant detail: De spelers van FC Eindhoven bedankten hun publiek en dat waren juist de 15 raddraaiers die zich al een tijdje daarvoor hadden misdragen en waarvoor politie opgetrommeld diende te worden. Ik denk dat er genoeg ander Brabants publiek aanwezig was om te bedanken en het feestje mee te delen. Trouwens het grootste applaus was toch voor de Spartanen, die terecht ook even naar de Sven-Onland tribune liepen om de Spartaanse jeugd te bedanken die zich goed hadden geroerd op deze avond. Zij zorgden met hun gezang voor een leuk beker-sfeertje.

Klik HIER voor meer foto’s

Album 2 vind je hier 

 

Foto’s: Marjet van Ruitenbeek
Tekst: Gerard Kok / Sparta Nijkerk

Meer over de beker vind je hier