Vanavond vier Gelderse clubs in de KNVB Beker

In de eerste ronde van de KNVB Beker strijden vandaag vier Gelderse clubs om een plek in de volgende ronde. Alleen Sparta Nijkerk speelt een thuiswedstrijd, FC Eindhoven komt op bezoek op het fraaie Sportpark De Ebbenhorst. NEC, De Graafschap en De Treffers spelen uitwedstrijden waarbij ze op papier de beste kansen hebben.

19:45 uur Sparta Nijkerk- FC Eindhoven

Sparta Nijkerk begon na een sterke voorbereiding goed aan de competitie met een overtuigende 4-1 overwinning op Zuidvogels. Na nederlagen tegen titelkandidaat Excelsior’31 (2-0) en de verrassend goed presterende promovendus Berkum (0-1) is de ploeg van trainer Marco Roelofsen inmiddels teruggezakt naar de elfde positie in de Hoofdklasse B. De thuiswedstrijd tegen het goed voetballende maar pas als dertiende gepositioneerd staande FC Eindhoven is een mooie beloning voor de fraaie bekerreeks van Sparta Nijkerk, waarbij de thuisploeg zeker niet volledig kansloos is.

19:45 uur FC Emmen- NEC

Vier dagen na het 1-1 gelijke spel in De Goffert treffen beide ploegen elkaar nu weer voor de beker. Vrijdagavond stond NEC het grootste deel van de wedstrijd voor door een treffer van Jari Schuurman en maakte Emmen pas in de blessuretijd via Bakker de gelijkmaker. NEC is gewaarschuwd en zal op basis van de betere en bredere selectie Emmen in de JENS Vesting moeten kunnen verslaan.

19:45 uur SC Genemuiden- De Treffers

Dankzij de goede prestaties van vorig seizoen was De Treffers als periodewinnaar al gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de beker. Met SC Genemuiden treft de ploeg van trainer Anton Janssen een sterke hoofdklasser. Genemuiden staat in de Hoofdklasse B in de subtop dankzij overwinningen op Ajax (1-2) en Urk (4-1) maar verloor zaterdag in Opheusden met 3-0 van DFS. Ondanks de forse nederlaag van De Treffers tegen Kozakken Boys van zaterdag (5-0) en het verlies van enkele sterkhouders moet de ploeg uit Groesbeek kunnen doorbekeren.

19:45 uur Kozakken Boys- De Graafschap

Na nederlagen in de eerste ronde van de beker tegen Ajax en Heerenveen treft De Graafschap dit jaar een bekertegenstander waar tegen de ploeg uit Doetinchem favoriet is. De Graafschap zal in Werkendam een passend vervolg willen geven aan de 1-4 overwinning op Jong FC Utrecht van afgelopen vrijdag. Maar pas op! Kozakken Boys is ondanks de tiende plek één van de betere ploegen uit de Tweede Divisie, een ploeg die makkelijk scoort en thuis sterk is.

 

Door de Redactie

Meer over de beker vind je hier