ESA knikkert SC NEC uit de beker (3-4)

Op zaterdag 16 september 2017 stond de derde wedstrijd in de poule op het programma. Winst tegen ESA zou betekenen dat NEC een ronde verder zou zijn in de bekerwedstrijden. NEC ging nog goed van start en kwam al snel op 1-0. ESA strafte dit gelijk af: 1-1.

NEC ging door met goed voetbal. Het werd 2-1 en daarna 3-1. Dan moet zo’n wedstrijd eigenlijk al gelopen zijn. NEC verzuimde en liet ESA binnen 2 minuten op 3-3 komen. Dit mag natuurlijk nooit. In de tweede helft kreeg NEC tal van mogelijkheden die niet afgemaakt werden. Ook ging veel te vaak de vlag omhoog voor vermeend buitenspel, maar desondanks had NEC het gewoon af moeten maken. NEC liet dit achterwege en toen kreeg ESA op het einde van de tweede helft de enige kans en dan verliest NEC onnodig met 3-4. Voor sportclub NEC scoorde Guillano Grot tweemaal en Mohamed Berrabeh 1 keer. Zondag 24 september start de competitie met een uitwedstrijd tegen Longa’30 in Lichtenvoorde. Ook bij Longa’30 verliep de generale niet goed; zij verloren thuis met 0-4 van DZC’68.

Door: Marcel Roos

Meer over de beker vind je hier