DVS’33 geeft Magreb'90 pak slaag (Samenvatting)

ERMELO – ,,Het had ook wel 6-0 kunnen zijn,’’ mopperden enkele Ermelose supporters na afloop van de dik gewonnen wedstrijd tegen Magreb ‘90. ,,Ach, je moet toch ook eens tevreden zijn, we hebben wel drie punten,’’ reageerden anderen daarop. En zo is het maar net.

Van begin af aan waren de geelzwarten heer en meester op het veld. Dat ze daarbij in de derde minuut een doelpunt maakten hielp natuurlijk enorm. Daniël van Warven verraste keeper Mounir Oauj met een boogbal en zette hiermee de Ermeloërs op voorsprong; 1-0. Een enkele keer kwamen de Utrechtenaren door de verdediging, maar daar bleef het ook bij. In de 25e minuut speelde Benjamin Roemeon de bal in de voeten van Van Warven die de bal opnieuw in het doel schopte: 2-0. Zes minuten later kopte Kay Velde de bal in de linkerhoek van het Utrechtse doel: 3-0. Een paar keer werden de spelers van Magreb ’90 nog gevaarlijk, maar én de verdediging was alert én Paul Eppink deed z’n werk goed.

Na de rust bleven de Ermeloërs de sterkere ploeg. In de 57e minuut kopte Van Warven de bal van Kay Velda achter keeper Oauj. Het zou 4-0 zijn geweest als er niet voor buitenspel was gevlagd. Even later pakte Van Warven toch z’n doelpunt. De pass van verdediger Basil Camara ging door de verdediging op de ‘slof’ van de aanvaller en deze tikte de bal in het doel: nu was het wel 4-0. De Utrechtse roden kwamen niet meer in hun spel; in de 76e minuut werd het zelfs 5-0.Benjamin Roemeon werd onderuit gehaald door Dyllan Ahinful en scheidsrechter Prooi wees naar de stip. De strafschop van Gökhan Yasar werd in eerste instantie gered door keeper Oauj, maar in de rebound legde de aanvaller de bal toch in het doel: 5-0. In de laatste minuut leek Magreb’90 nog de eer te redden, maar keeper Eppink tikte met de vingertoppen het afstandsschot van Ahinful over de lat. De drie punten waren binnen.

Tekst: ErmelovanNU

Stand in deze klasse hier