Bemmel na gelijkspel tegen Union uit de beker

Zondagmiddag stond de derde wedstrijd voor Sportclub Bemmel en Union in de poule voor de beker op het programma. Op Sportpark Ressen begon voor Sportclub Bemmel de wedstrijd tegen Union om 14.00 uur. Sportclub Bemmel had de eerste twee wedstrijden gelijk gespeeld en Union had er één gewonnen en één verloren. 

Sportclub Bemmel moest vandaag wel winnen om door te gaan in de beker. In de eerste helft lag het tempo vrij laag en was er veel strijd op het middenveld. Beide teams kregen een goede kans om te scoren. Bij Sportclub Bemmel werd Rob Vonk goed in stelling gebracht door een goede steekpas, zodat hij alleen op de keeper af kon gaan. De keeper van Union kwam goed uit z’n goal, waardoor het schot van Vonk aan de verkeerde kant van de paal langs ging. Aan de andere kant was er een scherpe voorzet van rechts, waarbij de spits net onder de bal door kopte. Scheidsrechter Nijdeken leidde de wedstrijd goed. Het was een makkelijke wedstrijd om te fluiten. Hij gaf in deze sportieve wedstrijd eenmaal geel aan Robin Custers.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker voor het publiek. Beide ploegen kregen toch wel wat kansen om de score te openen. Bij Sportclub Bemmel was het wederom Rob Vonk die een goede kans kreeg. Helaas trof hij het zijnet. Pepijn van Geenen zag zijn afstandsschot via de keeper van Union en de lat over gaan. In de slotfase had Union nog de beste mogelijkheden, maar de eindpass was net niet goed genoeg, waardoor de beginstand ook de eindstand werd: 0-0. Hierdoor ligt Sportclub Bemmel uit de beker en is Union uit Malden tweede in de poule en gaan door in de beker. Een goede prestatie van de nieuwkomer in de tweede klasse die zowel Sportclub Bemmel als HVCH uit de eerste klasse onder zich weet te houden. Zondag 24 september 2017 begint de competitie voor Sportclub Bemmel in de eerste klasse Oost 1E met een thuiswedstrijd tegen Tubantia, aanvang 14.00 uur op Sportpark Ressen.

 

 

Door: Marcel Roos

Meer over de beker vind je hier