OWIOS uitgeschakeld in bekertoernooi door DOS Kampen

OWIOS is uitgeschakeld in het bekertoernooi door een 3-2 nederlaag en heeft dat volledig aan zichzelf te wijten. Een gelijkspel was voldoende geweest om door te gaan naar de volgende ronde, maar OWIOS begon dramatisch aan de wedstrijd en stond met 10 minuten reeds met 2-0 achter.

OWIOS begon slap en met weinig passie en vuur aan de wedstrijd. OWIOS zette zichzelf onder druk door op eigen helft op het middenveld de verkeerde mensen in te spelen en te korte passes op het middenveld. Met balverlies had DOS Kampen ruimte richting het doel. Reeds in de 2e minuut was er een kans, maar Tom Diender schoot de bal hoog over. Enkele minuten later was het al raak. Een voorzet vanaf rechts werd door de inlopende Julian de Ruiter met de teen tot doelpunt verwerkt. Enkele minuten later was er balverlies op middenveld van Gerdo van ’t Hul en zeer snel was DOS Kampen er uit en vanaf links werd de bal voorgezet en voor Twan Knul was het een koud kunstje om de bal erin te lopen. Na een kwartier kreeg OWIOS meer grip op de wedstrijd en kreeg ook de eerste kansen. Eerst was het Bennie Veldhoen die de bal op de vuisten van keeper Van Dijk ranselde. Vervolgens was het de hardwerkende Hendrik Uitslag die in de 16 in een mêlee van spelers schoot, maar zijn schot werd gekraakt en verwerkt tot hoekschop. Even later is William van den Hul net te laat om de bal voldoende over de keeper te liften en uit een corner kopt Hendri Nagelhout net voorlangs. Op het moment dat OWIOS zit te wachten op de aansluitingstreffer slaat DOS Kampen weer toe. Een weggewerkte corner wordt vanaf 16 meter hard en laag binnen geschoten door Twan Knul. Daarna doet Hendrik Uitslag van zich spreken.  Op een aanval wordt door hem zelf opgezet en via William van den Hul ontvangt hij de bal terug en onberispelijk schiet hij de bal binnen. Een minuut later had de aansluitingstreffer wellicht moeten vallen. Patrick Bastiaan zette goed voor, maar de inglijdende William van den Hul schampte de bal en de bal verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust was daar toch de verdiende aansluitingstreffer. Een mooie aanval van achteruit via Dennis de Boer en hij speelt op juiste moment in op Hendrik Uitslag en wederom slaat hij toe en scoort de 3-2. In de tweede helft was OWIOS de bovenliggende partij zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. De beste kans was voor Patrick Bastiaan. Een mooie vrij trap van Bennie Veldhoen kon hij te weinig vaart geven om de doelman te verrassen. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg DOS Kampen nog enkele kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar verzuimde dit. Daarom bleef het tot het eind toe spannend, maar gescoord werd er niet. Door de eerste 10 minuten liep OWIOS de hele wedstrijd achter de feiten aan. Met deze nederlaag is OWIOS uitgeschakeld in de beker.

Een nederlaag die totaal niet nodig, indien er scherp begonnen was. Komende zaterdag start OWIOS met de competitie op het eigen sportpark Bovenmolen tegen AGOVV. OWIOS zal dan wel veel feller moeten beginnen om punten te pakken

Opstelling: Ponstein, Boer, Nagelhout, Snoek (46. Van Haagen), Boon, Van ’t Hul, Bastiaan (85. Hoogland), Veldhoen,  Van de Wetering, Uitslag (71. Essaddouqi), Van den Hul

Scoreverloop:
’05 – 1-0 – Julian de Ruiter
’09 – 2-0 – Twan Knul
’35 – 3-0 – Twan Knul
’37 – 3-1 – Hendrik Uitslag
’44 – 3-2 – Hendrik Uitslag

 

Door: Jacko van den Bosch

Meer over de beker vind je hier